Здраве и красота

Лунна диета за декември

За детокс по време на празниците

01.12.2021г. / 06 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Коледните и новогодишни празници наближават. Обикновено спазваме разтоварващ режим, когато те отминат. Но това е доста дълъг период на похапване, активна почивка. Ето защо е добре да помислим за детокс дни през целия месец, включително и между празничните дни.

Лунната диета е подходящ режим за тази цел. В рамките на 24 часа от настъпването на съответната фаза на Луната се консумират вода, билкови чайове, плодови и зеленчукови фрешове. Не се разрешават подсладители, алкохол, млечни храни и други храни.

Анти стареещи храни, които ще хапваме повече през 2022

По време на режима е възможно да усетим главоболие. Това е нормална реакция на организма при чистенето на токсините. Някои хора преминават през лунната диета без проблем, чувстват се дори по-енергични. При други може да се появи липса на енергия. В такива случай може да си позволят да хапнат по-захарен плод като грозде, круша. Ако ви прималее сериозно е необходимо да прекратите диетата.

Кое е най-доброто време да пиете кафе?

Лунната диета ни помага да намалим количеството на излишни течности в организма, но и желание да започнем един здравословен начин на хранене след това.

Тъй като са празнични дни, а едната от фазите на Луната за месец декември се пада между Коледа и Нова година – на 27 декември, бъдете внимателни със захранването (както и при останалите фази). Постепенно добавяйте към менюто си зеленчуци, консумирайте бульони, кисело мляко, плодове. В малки количества, за да нямате храносмилателни проблеми.

Ето и фазите за лунната диета за месец декември:

  • 4.12.2021 г. – 09:30 часа – новолуние;
  • 11.12.2021 г. – 03:32 часа – първа четвърт;
  • 19.12.2021 г. – 06:58 часа – пълнолуние;
  • 27.12.2021 г. – 04:00 часа – последна четвърт.
Коментирай