Здраве и красота

10 алтернативни употреби на утайката от кафе

Как да я използвате вкъщи и за красота

07.04.2022г. / 09 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Против косопад и за бърз растеж.

Утайката от кафе може да подпомогне спирането на косопада и да стимулира растежа на косата. Отново благодарение на антиоксидантите в състава си, кафето е добро средство да подобрите състоянието на косата. То придава и нежен блясък на косъма. Тук можете да видите някои полезни рецепти за шампоан за коса с кафе.

Как кафето намалява косопада и прави косата по-здрава

6. Освежител за въздух

Ако миризмата на кафе ви е приятна и я предпочитате, направете това ухание част от дома си. Разположете купички с утайка от кафе в различни части на дома. Миризмата ще се носи приятно из цялото жилище.

7. Свещи

Ако обичате да приготвяте различни неща с ръцете си вкъщи, можете да си направите ароматни свещи с кафе. Не забравяйте да го включите в списъка си с домашно направени ароматни свещи следващия път.

8. За премахване на драскотини от мебели

Този трик работи най-добре при мебели от тъмно дърво. Достатъчно е да втриете малко утайка от кафе в драскотините, да изчакате 10 минути, след това да избършете с памучна кърпа.

Какво се случва в тялото, когато пиете кафе всеки ден

9. За прогонване на мравки

Ако мравки са нападнали дома ви, можете лесно да ги прогоните с помощта на утайката от кафе. Миризмата е прекалено силна и неприятна за тях, така че ще ги прогони. Вместо да използвате отровни химически препарати, сложете утайка от кафе по пътя на мравките. Те ще напуснат помещението, в което са проникнали.

10. Против хлебарки

Хлебарките са привлечени от миризмата на кафето. Можете да използвате това срещу тях. Напълнете стъклен буркан с утайка и половин чаша вода. Поставете го на видно място в помещението, където се навъртат хлебарките. Те ще изпълзят вътре в буркана и ще влязат в капана. Падайки вътре ще се удавят, а за вас ще е лесно да ги изхвърлите от дома си.

Коментирай