Здраве и красота

Топ 10 грешки при почистването на лицето

Увреждат кожата, влошават състоянието, водят до акне или поява на бръчки

09.12.2021г. / 13 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Не изплаквате добре.

Какъвто и продукт да използвате, дори да е определен като подходящ за употреба без отмиване, съветите на специалистите включват задължително щателно изплакване. Така се избягват всякакви отрицателни ефекти върху кожата.

Основни стъпки за правилно измиване на лицето

6. Подсушаване с кърпа.

Подсушаването с кърпа се допуска само и единствено, ако не разтърквате кожата. Попивайте нежно и леко, само колкото кърпата да поеме водата от лицето ви.

7. Не използвате продукт за премахване на грим.

Много жени спестяват тази стъпка от рутината в почистването, разчитайки на гела или пяната за лице да премахнат всичко. Техните формули обаче не са разработени за тази цел. Преди да приложите тях е важно да сте премахнали грима с разработен за целта продукт. Така вероятността да останат следи от грим по кожата е по-малка.

Свързани статии

8. Пренебрегвате челюстта и шията.

Много жени измиват набързо лицето си в предната му част, като пренебрегват шията и челюстта. Там се събират много остатъци от клетки, себум, грим и мръсотия, които също трябва да бъдат редовно почиствани.

Естествени средства за почистване на грим

9. Натискате прекалено.

Силното натискане при почистване по-скоро уврежда кожата, отколкото да я почиства добре. Правете кръгови движения, при които натискате умерено, колкото да почистите, но без да оставите червенина по кожата.

10. Изчаквате, преди да нанесете хидратант.

Овлажняващите продукти не само внасят влага в кожата. Те допринасят и за задържането на естествената влага в нея. Ето защо трябва да се нанасят, докато кожата още е леко влажна след измиване. Не изчаквайте кожата да изсъхне напълно преди да нанесете овлажнител. Така кожата ще абсорбира продукта много по-добре.

Коментирай