Здраве и красота

2 изненадващи неща, които е добре да правите на гладно

Какво да правите на празен стомах и какво не

12.12.2021г. / 14 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много неща не е добре да се правят на гладно. Пиенето на алкохол, взимането на някои дразнещи стомаха лекарства, пазаруването, някои натоварващи упражнения не са препоръчителни на празен стомах. Но все пак има някои неща, които е най-добре да правите на гладно. Ще се изненадате кои са те.

За какво помага една лъжица зехтин сутрин на гладно?

Кои са двете изненадващи неща, които е добре да правите на празен стомах?

Не взимайте трудно решение

По-вероятно е да направите грешен избор, ако сте се нахранили обилно. Това установяват скорошни изследвания, цитирани от thehealthy.com. Според изследователите, участниците в проучването, които са били гладни преди взимане на трудно решение, са имали точна преценка и в 50% от случаите са взели правилното решение. Учените смятат, че гладът позволява да се концентрираш повече върху детайлите и пречи да взимаш импулсивни решения. На празен стомах се мисли по-интуитивно, което подпомага взимането на правилните решения.

Секс

Другото изненадващо нещо, което е най-добре да правите на гладно, е сексът. Интимността, когато сте преяли или сте се нахранили обилно, може да има изненадващо много странични ефекти. Храносмилането изисква енергия и много ресурси от тялото. Чувството на подуване и дори газове могат сериозно да потиснат либидото ви и да намалят желанието ви да вложите всичко от себе си в любовната игра.

Защо алкохолът на гладно е по-опасен, отколкото мислите!

Ще се представите много по-добре, ако правите секс на празен стомах. Изживяването и за вас ще е значително по-приятно.

Има и неща, които е по-добре да не правите на гладно. Кои са те?

Не пазарувайте

Ако отидете в хранителния хипермаркет и се потопите в изобилието от продукти, докато сте гладни, това ще ви накара да купите неща, които освен че не ви трябват са и много калорични. Според изследванията пазаруването на гладно крие риск от харчене на повече пари, от купуване на вредни и калорични храни, от преяждане.

Свързани статии

Не се карайте с партньора си

Ако сте гладни, вероятно сте и много по-раздразнителни от обикновено. Затова избягвайте да се карате и да спорите с половинката си на празен стомах. Това може да ви подтикне да реагирате остро, да кажете неща, които не мислите и за които ще съжалявате по-късно. Оставете сериозните разговори и спорове за след хранене, когато в тялото ви ще са се освободили повече ендорфини.

Защо е опасно да пиете кафе на гладно?

Не се изтощавайте във фитнеса

Някои видове кардиотренировки е добре да бъдат проведени на гладно, но ако прекалявате с изтощителните упражнения и прекарвате много време във фитнеса, без да сте се хранили, това може да предизвика сериозни проблеми. Може да ви прилошее, да изгорите мускулна тъкан вместо мастна, което влошава резултатите ви. Може да изпитате колебания в сърдечния ритъм и работата на мускулите. Може дори да припаднете. Добре е да сте хапнали нещо за енергия преди тренировка.

Коментирай