Здраве и красота

10 начина да направите парфюма си да е по-дълготраен

Как да ухаете на парфюм по-дълго?

17.12.2021г. / 15 41ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любимият ви парфюм вероятно има страхотна миризма и вие бихте искали тя да трае възможно най-дълго. Невинаги обаче парфюмните аромати успяват да устоят на ежедневието ни. Много са факторите, които намаляват трайността на парфюма – изпотяване, атмосферни условия, индивидуални особености на кожата, активности, вид на тъканите, от които са направени дрехите ни и много други.

4 лесни трика за по-дълготраен парфюм

За щастие има няколко начина да накарате парфюма си да ухае по-дълго. Ето какво можете да направите.

1. Нанасяйте парфюма върху точките, на които пулсът се усеща най-силно.

Ако сте забелязали обикновено парфюмът се нанася върху китките и около шията. Това не е случайно. Ако досега не сте го правили, време е да започнете. Тези пулсиращи точки излъчват парфюмното ухание по-силно, защото там кожата е по-тънка и силата на сърдечния пулс подпомага излъчването на миризмата. Пръскайте парфюм по китките, зад ушите и около шията, зад коленете. Топлината на кожата на тези места е по-силна заради по-осезаемото усещане на пулса.

2. Не търкайте китките една в друга.

Като нанесете парфюма вероятно инстинктивно разтърквате китките си една в друга. Това е грешка. Търкането на парфюма се счита за ненужно, дори може да повлияе на качествата и интензивността му. Оставете го просто да изсъхне върху кожата.

Как да изберем точния парфюм?

3. Напръскайте гръдния кош около сърцето.

Пулсиращото сърце също е източник на топлина, който спомага за разпръскването на аромата. Можете да прилагате парфюма си именно там – на гръдния кош около деколтето.

4. Пръскайте след баня.

Още един начин да ухаете по-дълго е, когато напръскате парфюма веднага след баня. Тогава кожата е добре почистена, леко влажна и поема ароматите по-добре. Никакви други лоши миризми на пот, мръсотия и храна няма да повлияят на парфюма. Той ще остане за по-дълго.

Как да си направим домашен парфюм?

Коментирай
Свободно време