Здраве и красота

3 рецепти с масло от чаено дърво против акне

Бори се с възпалението и стимулира оздравителните процеси в кожата

12.03.2022г. / 05 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Маслото от чаено дърво има много мощни противовъзпалителни свойства. Заради тях то се използва много успешно в борбата с акнето. Използва се от векове като начин да се потисне възпалението в кожата, да се стимулира нейното обновление, както и за да се запази нейната младост. Маслото от чаено дърво съдържа силни антиоксиданти, борещи се със свободните радикали, които причиняват поява на бръчки и възпаления. Това го прави един чудесен избор в грижата за кожата, който я прави здрава, сияеща, еластична и най-вече намалява симптомите на акне.

4 домашни маски за перфектна кожа

Ето 3 чудесни начина да използвате масло от чаено дърво в борбата с акне.

Ролков апликатор за пъпки

  • 1 бр. апликатор с накрайник ролка от 10 мл;
  • Масло от чаено дърво;
  • Масло от жожоба, гроздови семена или друго базово масло.

Запълнете ¾ от шишенцето с базовото масло. Останалата ¼ е за маслото от чаено дърво, тъй като то е силно концентрирано и не трябва да се прилага директно върху кожата. Разклащайте добре шишенцето преди всяка употреба. Прилагайте върху пъпката, а не върху цялата кожа.

6 от най-добрите домашни средства при акне

Измиващ гел с масло от чаено дърво

Ако имате акнетична кожа, вероятно използвате специализиран гел за почистване на такъв тип чувствителна кожа. Можете да го обогатите допълнително, като му добавите няколко капки масло от чаено дърво.

Свързани статии

Маска против акне с чаено дърво

  • 4 супени лъжици гел от алое;
  • 2 капки масло от чаено дърво;
  • ½ обелена краставица.

Смелете всичко в блендер. Нанесете маската върху чиста и суха кожа. Оставете да действа 15 минути. Изплакнете, нанесете хидратант или серум.

Терапии за коса с яйца

Коментирай