Здраве и красота

4 идеи как да ползвате сок от картофи за красива кожа

Намалява омазняването

02.03.2022г. / 14 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Въпреки че в грижата за кожата на лицето ни се доверяваме на подходяща козметика, разкрасяващи процедури и съветите на дерматолозите, в кухнята ни винаги има поне един продукт, който може също да добави повече блясък, свежест и да забави процесите на стареене на кожата. Картофите са едни от тях.

Когато искаме да отнемем от умората на очите си, поставяме върху всяко по едно колелце обелен картоф. Сокът от картофи, който можем да си приготвим само за няколко минути, може да бъде част от нашите домашни бюти грижи. Вижте 4 идеи как да го използвате за здрава и красива кожа.

Гуа ша масаж на лицето – за по-малко подпухване и тонизирана кожа

За по-малко бръчки по лицето

Фини линии, сухота, по-дълбоки бръчки... За сока от картофи се смята, че може да намали тези признаци на стареене на кожата. Ако нямате сокоизтисквачка, настържете 1 картоф на ситно и го намачкайте след това в цедка за кафе. Към получения сок добавете извара и няколко капки зехтин. Маската трябва да се получи не много рядка, за да не се разтича върху лицето. Зехтинът и картофеният сок са много ефективни срещу тъмни кръгове и бръчки около очите.

Серум за очи с масло от семена на шипки – при бръчки и торбички

За изсветляване на кожата

В купичка комбинирайте картофен сок и пресен лимонов сок в равни количества. Картофът има естествени избелващи свойства, а за лимона също е известно, че подобрява тена на кожата. Нанесете тази комбинация върху тъмните петна, които искате да третирате. Изчакайте добре да изсъхне и изплакнете след това. За редовното прилагане се смята, че може да подобри вида на кожата.

Свързани статии

При подпухнали клепачи/торбички под очите

Подпухването, особено на долния клепач, ни кара да изглеждаме уморени, състарени. Комбинация от сок от картофи и сок от краставица се нанася върху засегнатите области и се оставя да действа в рамките на 15 минути. Може и да напоите памучни тампони, които да поставите върху долните клепачи. След това се изплаква и се нанася подходящ крем. Тези две съставки действат леко охлаждащо и освежаващо на кожата.

При мазна кожа, пъпки, петна

Хумата може да се комбинира освен с вода, с билкови отвари, кисело мляко, етерични масла и т. н., така и със сок от картофи. Към 2 – 3 с. л. хума добавете сок, колкото да се получи хомогенна и гладка смес, но не твърде течна. Маската се нанася върху чиста и суха кожа и след 10-15 минути се изплаква с хладка вода.

Коментирай