Здраве и красота

10 реалистични фитнес цели, които да си поставите

Избягвайте нереалистичните цели, защото намаляват мотивацията

04.03.2022г. / 11 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Почивайте 8 пълни дни в месеца.

За да бъдат ефективни тренировките ви, тялото се нуждае от почивка. Гледайте да не претоварвате мускулите и ставите, защото това ще ви попречи в постигането на целите, а и крие риск от травми. Опитайте се да си съставите план за тренировки, които задължително да включват 8 пълни дни за почивка.

Помагат ли наистина ластиците за съпротивление в тренировките?

7. Разтягайте се в продължение на 15 минути след всяка тренировка.

Разтягането е много важно за мускулите и скелета. То помага на мускулите да се възстановят по-бързо и качествено, предпазва от наранявания и помага да се предпазите от болката след тренировка. Много често схващанията, мускулната треска и болките са сред причините хората да се отказват от тренировките.

8. Правете планк за 1 минута за 1 месец.

Грешки във фитнеса, които мнозина допускат случайно

Упражнението планк е много добро за стягане на ядрото и всички останали мускулни групи. Обещайте си да правите планк всеки ден за по една минута в продължение на месец. Това е една реалистична фитнес цел, която спокойно можете да постигнете.

9. Пийте 2-3 литра вода на ден.

Добрата хидратация е важна за тъканите и мускулите. Ако сте се заели да тренирате редовно, не забравяйте, че трябва да пиете повече вода.

6 странични ефекта от фитнеса

10. Намалете обиколката на талията с 3 см за 1 месец.

Ако имате да сваляте известен брой килограми, трябва да сте подготвени, че това не става лесно като детска игра. Не си поставяйте за цел да свалите 10 кг за месец, защото може да се разочаровате бързо. Вместо това следете обиколката на талията си в сантиметри. Обещайте си нещо по-реалистично, което можете да постигнете в рамките на месец, например да намалите обиколката с 3 см. Така резултатите ще са по-задоволяващи, а вие няма да губите мотивацията си.

Коментирай