Здраве и красота

3 начина да премахнете лепило за нокти от кожата

Когато си правите маникюр вкъщи и нещо се обърка има решение

11.04.2022г. / 05 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Оформянето на маникюра може да стане и в домашни условия, стига да имате търпение, креативност и внимание към детайла. През последните две години много неща започнаха да се случват изцяло вкъщи, което прави и разкрасителните процедури по-достъпни. 

Ако сте решили да оформите маникюра си вкъщи и да добавите красив дизайн с изкуствени нокти, със сигурност ще използвате лепило. Когато не сте професионалист, вероятността да се изцапате с лепило е голяма. То може да полепне по кожата наоколо и премахването му да се превърне в предизвикателство. Но не и ако знаете как да действате. 

Ето 3 лесни начина да премахнете лепило за нокти от кожата си.

1. С ацетон. 

Трябват ви: 

  • Памучни тампони;
  • Лакочистител с ацетон; 
  • Четка за зъби.

Потопете памучния тампон в ацетона, така че да се намокри изцяло. Притиснете тампона върху лепилото по кожата ви и изчакайте, докато започне да се разтваря. След това използвайте четката, с помощта на която да премахнете всички остатъци. Търкайте внимателно, за да не нараните кожата. 

2. С вазелин. 

Вазелинът е много мазен и може да помогне за лесното премахване на лепилото. Освен това той е щадящ и подхранващ за кожата, и няма да я изсуши, както ацетонът. Единственият недостатък е, че не действа толкова бързо, колкото ацетонът, но пък е подходящ за суха и чувствителна, склонна към раздразнения кожа. 

Трябват ви:

  • Вазелин; 
  • Сапун; 
  • Вода. 

Гребнете голямо количество вазелин и нанесете върху кожата, засегната от лепилото. Масажирайте с кръгови движения, докато видите, че лепилото започва да се разтваря. След като е напълно омекнало, използвайте сапунена вода, за да отмиете остатъците и мазнината от вазелина. 

3. Топла сапунена вода. 

Един от най-нежните и щадящи варианти за премахване на лепило за нокти от кожата е сапунената вода. Недостатъкът е, че действа най-добре при незасъхнало лепило. Ако лепилото е престояло повече време върху кожата и се е втвърдило, може да отнеме повече време. 

Трябват ви: 

  • Малка купа; 
  • Мек сапун; 
  • Топла вода.

Напълнете купата с топла вода. Накиснете сапуна вътре, докато водата стане достатъчно пенлива. Накиснете ръцете си колкото е нужно, за да се разтвори лепилото. След като започне да се размеква, разтрийте с пръсти или памучен тампон, за да го премахнете. Нанесете хидратиращ балсам върху кожата.

Коментирай