Здраве и красота

10 тенденции в грима за разкошна пролетна визия

Един от най-атрактивните трендове през пролетта е неоновата очна линия

21.04.2022г. / 09 02ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Пролетта е вече тук и нямаме търпение да се развихрим в грима, за да бъдем още по-неустоими и различни отпреди. Какви са тенденциите в макиажа през 2022-а ще е темата ни днес. Но преди да разгледаме 10-те топпрепоръки, трябва да кажем, че през следващите месеци и въобще до края на годината водещият акцент ще е себеизразяването ни под всякаква форма и вид.

Ето някои от основните тенденции в грима, които ще направят пролетната ни визия различна и фантастична.

Добра база за грим

Една неостаряваща тенденция, а именно гладката и нежна кожа. За да направим красива пролетна визия и да се развихрим върху лицето, преди всичко трябва да сме сигурни, че сме нанесли качествена база за грим. Тя ще помогне да изтрием следите от умора по лицето, да изгладим линиите и да направим кожата да изглежда неустоимо гладка и свежа. Преди да пристъпите към макиажа, уверете се, че имате база, която ще ви даде най-добрата основа за грим.

Дръзко червило

Ярките червила отново са възходящ тренд и нямат никакво намерение скоро да напускат сцената на красотата. Ще кажете, че какво ново, дръзките червила са били винаги актуални. И ще сте прави. Единствената разлика е, че досега се ограничавахме да слагаме по-ярко червило на срещи или пък вечерни излизания, докато сега тенденциите диктуват да сме със силен акцент при устните през целия ден, без ограничение. Не само за парти или романтична среща, но дори и за разходка в парка или пък на шопинг в мола.

Ако не сте сигурни кой нюанс ще ви отива най-много, уверете се, че знаете кои са подтоновете на кожата ви и спрямо тях изберете по-студен или топъл цвят за устните.

Ярък и категоричен руж

До пролетта на 2022-а беше съвсем нормално, ако сте прекалили с ружа, да се намери някой доброжелател, който да ви го каже. Но това беше досега. Според бюти тенденциите за пролетно-летния сезон силният руж ще е един от акцентите в грима и ще можем да го нанасяме смело, без грам притеснение.

Ако все пак изпитвате колебание дали да последвате този тренд, вместо кремообразен руж, можете да нанесете прахообразен, за да имате възможност да го направите по-умерен и блендиран.

Неонова очна линия или молив

Един от най-атрактивните и впечатляващи трендове през пролетта е неоновата очна линия. Нейният ефект е толкова категоричен и вълнуващ, че няма да ви е необходимо нищо повече – нито сенки за очи, нито молив. Достатъчна е перфектна очна линия в неонов цвят по ваш вкус, за да сте в крак с тенденциите. Може да се наложи да тренирате няколко пъти, преди да успеете да направите очната линия без грешка, но резултатът определено ще си заслужава.

Блясък и блясък, и пак блясък

Ако има дума на 2022, то това ще е блясък. На очите, на скулите, на устните, на раменете и деколте линията, на китките, май няма място по нас, където блясъкът да не е добре дошъл. Ако някога сте мечтали да сте в блясък от главата до петите, 2022-а ще ви даде този шанс и то без да се срамувате и за миг. Разбира се, ако не сте чак такава страстна почитателка на блясъка, можете да го прибавите към визията си по деликатен и мек начин, но да го има.

Зелени сенки за очи

Зеленият цвят шества из модните подиуми и постепенно превзема и тенденциите при макиажа. С този цвят през пролетта можете да сте сигурни, че няма да сбъркате, особено ако го използвате в грима на очите. Всички вариации на зеленото ще са хит през следващите месеци, а вие можете да изберете нюансите, които са ви най-много на сърце. Мента, милитъри, лайм – изборът е огромен. Зелените сенки за очи определено са тренд, който следим и няма да пропуснем да приложим в макиажа ни.

Хайлайтър

Ако има продукт, който ни е любим, независимо дали е актуален или не, това е хайлайтърът. Когато се прилага правилно, съобразено с лицето, този продукт е незаменим. Придава свежест на кожата, прави я нежна, сияйна, изкусителна. Благодарение на хайлайтъра може да се преобрази цялото лице и да се подчертае красотата му. Можете да използвате течен, кремообразен, прахообразен хайлайтър. Предлага се и под формата на пудра или маркер, вариантите са много наистина. Вие трябва само да изберете тази форма, която е най-удобна за вас.

В зависимост от ефекта, който искате да постигнете с помощта на хайлайтъра, е необходимо да го нанесете в различни точки на лицето. Ако искаме да отворим погледа, можем да поставим хайлайтър във вътрешните ъгълчета на очите. Така погледът ще е по-озарен.

Ако търсим подмладяващ ефект, нанасяме продукта в горната част на скулите.

Хайлайтърът е чудесен и когато искате да придадете повече обем на устните си. В средата на горната и долна устна нанесете от продукта. След това нанесете желания от вас цвят червило или гланц с потупващи движения, за да го слеете с хайлайтъра.

Разлят молив за очи

Свикнали сме очната линия и моливът за очи да са перфектни, отсечени и изрядни. Но ето че през тази пролет тенденциите са по-изненадващи и предлагат нещо по-различно за визията ни. А именно леко размазания молив за очи, който придава мекота на погледа и представлява изключително лесна техника за гримиране. Дори не е задължително да ползвате молив за очи, а можете да нанесете сенки с малка четчица, като разнесете продукта по линията на клепача, издължавайки я като крило нагоре към веждите. За по-силен ефект можете да повторите техниката и да подчертаете линията със сенките. Резултатът ще е вълнуващ, изразяващ мекота и нежност на погледа.

Сенки за очи в два цвята

През 2022 няма нужда да сме стриктни в грима. Можем да си позволим доза лудост във визията. Един от трендовете, които ще ни владеят през следващите месеци са пъстрите сенки за очи, но не само това. Сред хитовите тенденции в грима е използването на различни сенки за очи върху клепачите. Не е задължително да се придържаме към строга симетрия и хармония в цветовете, а напротив, да експериментираме като смесваме пастелни цветове и нанесем различни тонове на двете очи. Подходящите цветове за подобна визия са зелено и синьо или розово и светложълто. Но всъщност няма правила, така че, грабвайте четките за грим и палитрата, и опитайте нещо ново и красиво.

90-те се завръщат

Шалове за коса, блясък по тялото, сочен и лъскав гланц за устни, устни, подчертани с молив, бял молив, очертаващ клепача, всички тези незабравими тенденции в грима от 90-те години отново се завръщат и ще владеят пролетта и лятото на 2022-а. Така че, не се притеснявайте, че можете да изглеждате ретро, точно обратното е. Ще сте неотразими!

Снимки: iStock; Getty images

Коментирай