Здраве и красота

5 звездни маски за лице

За повече красота

18.05.2022г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Маските за лице са основна част от рутината за грижа за кожата. Можем да избираме между толкова много продукти, всеки насочен срещу разрешаването на определен проблем, като акне, бръчки, дехидратация, пигментни петна и т. н.

Въпреки чудесните козметични продукти, които ни се предлагат, никога не забравяме да си приготвяме и домашни маски за лице. Дори холивудските знаменитости си позволяват да прилагат домашно приготвени маски от продукти, които може би всяка дама има в дома си.

Домашната маска за лице на Хали Бери за перфектна кожа

Вижте 5 лесни звездни рецепти за мигновено освежаване и подхранване на кожата на лицето.


Приянка Чопра

За да изсветли кожата си и да премахне вялостта ѝ, индийската красавица си приготвя домашна маска, комбинирайки кисело мляко и счукани/смлени овесени ядки в равни количества (1-2 с. л.) и 1-2 ч. л. куркума. Маската се нанася върху чиста кожа и се оставя да действа 20-30 минути, след което се изплаква с хладка вода. Овесените ядки имат противовъзпалителни свойства, куркумата и киселото мляко стягат и почистват кожата.

7-те тайни на Приянка Чопра за красива и блестяща коса

Кендъл Дженър

Рецептата на Кендъл Дженър за чиста кожа се състои от яйчен белтък и лимон. Звездата от Keeping Up with the Kardashians разбива на пяна един белтък, след което прибавя към него сока на половин лимон. Маската трябва да действа в рамките на 20-30 минути. След това порите на кожата са по-свити, нейното pH е нормализирано, предотвратявайки развитието на акне, но и самата кожа е по-стегната.

Как ягодите правят кожата ни по-здрава и красива

Миранда Кер

Топмоделът има съвсем проста рецепта за домашна маска за лице. На много ситно ренде настъргва малко парче краставица. Нанася маската върху цялото лице, като краставицата ѝ помага и да намали подпухналостта на клепачите сутрин след сън. Миранда Кер споделя, че обича да си прилага тази маска, използвайки добре изстудена краставица, особено сутрин след сън.

Свързани статии

Кейти Пери

За да стегне кожата си и да изглади бръчките, американската певица Кейти Пери прилага маска за лице, направена от яйчен белтък и бадемово масло. Белтъкът спомага за стягането на кожата, докато бадемовото масло подхранва в дълбочина, без да я оставя след това излишно мазна. Маската се оставя да действа в рамките на 10-15 минути, след което се изплаква обилно с хладка вода.

Маската за лице на Джесика Алба с кокосово масло и кафе

Ерин Хедъртън

Американският супермодел споделя, че кожата на лицето ѝ е по-суха. За да я подхрани, тя прилага своята домашна маска за лице, която приготвя комбинирайки мед и кисело мляко и оставя да действа 10-15 минути. След изплакване кожата е по-стегната, мека, сияйна, тенът е подобрен.

Коментирай