Здраве и красота

Мадеротерапия - помага при целулит и за детокс на тялото

Намалява и стреса

20.05.2022г. / 15 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чували ли сте за мадеротерапията? Това е една от най-често срещаните масажни терапии за намаляване на целулита. Има разнообразни антицелулитни терапии, като мадеро е една от тях.  За разлика от добре познатия ни масаж против целулит, който се извършава само с ръце, мадеротерапията използва дървени инструменти и специални точилки за премахване на портокаловата кожа в различни части на тялото. Предлагат се и по-малки по размер, предназначени и за масаж на лицето. 

Плодове, които помагат при целулит

Терапията помага не само при целулит, но също така допринася и за  подобряване на външния вид на кожата, подобрява нейното цялостно здраве. Също така масажът на гърба може да помогне не само за редуциране на мастните натрупвания, но се смята, че подобрява стойката, спомага за релаксацията на мускулите, намалява стреса и напрежението.

Мадеротерапията подобрява и кръвообращението, оформя мускулите и помага кожата да бъде по-гладка, стимулира лимфната система, като по този начин и подпомага детокса на тялото, елиминирането на излишните течности. 

Етерични масла при целулит

При мадеротерапията могат да се ползват разнообразни масла, за подобряване на ефикасността и усещането на масажа. Терапията не се препоръчва за бременни и кърмачки, а ако имате някакъв друг здравословен проблем също е добре да се консултирате със специалист преди да пристъпите към нея. 

Свързани статии

Въпреки че някои хора предпочитат да закупят за домашно ползване уред за мадеротерапия, хубавото е, че в редица бюти салони вече се предлага тази терапия срещу целулит.

Терапията може ефективно да се прилага върху различни части на тялото, включително гърба, краката, ръцете, талията, ханша, бедрата, корема, задните части и други. 

Разбира се, ако искаме да постигнем видими резултати и за да не се нараним, е важно да се доверим на опитен масажист. Според нужните на нашето тяло той ще използва различни дървени инструменти, някои с гладка повърхност, други силни набраздени и в различни форми. От колко мадеротерапии се нуждаем за намаляване на целулита също е строго индивидуално. 

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време