Здраве и красота

7 съвета против запушени пори

Как да поддържате порите на кожата отпушени и добре почистени

14.06.2022г. / 10 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Запушените пори на кожата могат да се превърнат в истински проблем, особено когато станат видими и се възпалят. Тогава се създават условия за поява на акне, несъвършенства, белези, раздразнения по кожата. Стискането на черните точки е първото нещо, което повече хора правят, за да премахнат видимите следи от разширените пори, но това е погрешна стратегия, която може да коства красотата и здравето на кожата.

Маска с мед за запушени пори и черни точки

Има много начини да предотвратите запушването на порите. И те не са свързани задължително със скъпи процедури или козметични продукти. Важно е да разберете как действат порите на кожата, за да се научите да се грижите добре за тях така, че да не се запушват.

Какво предизвиква запушване на порите?

Не миете лицето си редовно

Редовното измиване на лицето премахва слоевете себум, мъртви клетки и полепнали замърсявания от въздуха и грима. Ако не миете редовно лицето си, тези натрупвания остават по кожата и причиняват запушване на порите.

6 начина да предотвратите появата на черни точки

Миене прекалено често

Твърде честото измива не също не е добра опция, защото пресушава кожата и провокира мастните жлези да образуват още повече себум. Лепкавата и мазна консистенция на себума запушва порите и създава условия за задържане на нечистотии от друг характер. Ето защо прекаленото миене не е препоръчително.

Употреба на прекалено агресивни козметични продукти

Много е важно да не се прекалява с козметиката. Много жени правят грешката да прилагат прекалено много и твърде агресивни продукти за кожата, което я прави уязвима. Тя реагира, като секретира повече себум в стремежа си да се защити. Появяват се зачервявания и раздразнения, защото повърхностният защитен слой е нарушен.

Рецепти за парна баня за лице за всеки тип кожа

Кои са най-добрите начини да отпушите запушените пори?

1. Мийте лицето редовно, но не прекалено.

Не забравяйте да миете лицето си сутрин и вечер. Използвайте продукти за вашия тип кожа. Не прекалявайте и не премивайте.

>>>

Коментирай