Здраве и красота

Лунна диета за юли

Време е за детокс

01.07.2022г. / 06 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Пролетта и лятото са най-подходящите сезони за детокс и разтоварване на организма. Прекрасният юли ни вдъхновява да се радваме на хубавото време, на ваканцията си, но и да се погрижим за тялото си със свежи плодове и зеленчуци.

12 богати на вода храни, които са важни през лятото (галерия)

Поглеждаме към календара, защото е време за лунната диета. Богатството от свежи храни ще превърнем във фрешове, защото планът на лунната диета включва само консумацията на вода, чайове, кафе и пресни сокове.

Тези, които за първи път ще правят лунната диета или почувстват лека слабост докато я следват, могат да си позволят да хапнат един-два по-захарни плода като праскова, кайсии, диня.

9 причини да пиете лимонова вода през лятото

По време на лунната диета тялото ни елиминира част от задържаните излишни течности. Възможно е да усетите главоболие, но то може да се дължи на детокса на тялото или на липса на достатъчно течности. Не забравяйте, че дехидратацията на тялото води до главоболие, слабост, а в летните жеги не бива да допускаме това. Всяка фаза от лунната диета трае 24 часа. В дните след всяка фаза е важно постепенно да се захраним с кисело мляко, домашни бульони, малко риба.

Какво се случва с червата, ако всеки ден ядем авокадо?

По желание можем да пренастроим цялото си меню, изключвайки пакетирани лакомства, колбаси, намалявайки консумацията на захарни изделия, тестени закуски.

Може да си запишете фазите на Луната за месец юли.

  • 7.07.2022 г. – 05:56 часа – първа четвърт;
  • 13.07.2022 г. – 21:06 часа – пълнолуние;
  • 20.07.2022 г. – 17:23 часа – последна четвърт;
  • 28.07.2022 г. – 20:26 часа – новолуние.
Коментирай