Здраве и красота

Тайни за красота от Мерилин Монро

Стриктната диета не е част от тях

09.07.2022г. / 06 58ч.
Мария Василева
Снимка: Getty images.

Снимка: Getty images.

Мерилин Монро остава завинаги икона на красотата и съблазънта, дори десетки години след смъртта си. Чувствена, секси и пламенна, тя създава един образ, който мнозина ще се опитат да повторят, за съжаление, без успех. И все пак, нека да проследим какви грижи е полагала за външния си вид, за да разберем кои са тайните на нейния иконичен образ.

Диетата

Мерилин Монро не е била запалена по стриктните диети. За закуска обикновено е хапвала две сурови яйца, смесени с чаша топло прясно мляко. След това – мултивитамини.

Често пъти са ми казвали, че имам доста странен вкус, що се отнася до храненето. Аз обаче не мисля така. Няма лекар, който би могъл да ми предложи по-питателна закуска от тази – идеална е за работещо момиче като мен“ – споделяла е звездата в едно от своите интервюта. Тя е пропускала обяда, като за вечеря е предпочитала пържола или черен дроб с гарнитура от репички и моркови.

Иконата Мерилин Монро в цитати

Грижата за кожата

Неведнъж Мерилин е споделяла, че кожата с тен е привлекателна, но това далеч не означава и здрава. Излагането на силно слънце часове наред, може да бъде пагубно за състоянието на най-големия орган в нашето тяло. Сред нейните съвети как да се погрижим за кожата, е нанасянето на слънцезащитен крем всеки ден, дори когато навън не е много слънчево.

Тест: Коя велика жена сте?

Цветът на косата

Успехът на Норма Джийн (както е истинското име на Мерилин Монро) идва, когато тя боядисва косата си в русо, като по този начин става по-забележима, превръщайки този цвят и червеното червило в синоними на сексапил.

Звездата е поддържала редовно цвета на косата си, боядисвайки я на всеки три седмици. За да намали честотата на миенето, в корените ѝ нанасяла бебешка пудра.

Гримът

Една от тайните на Холивуд по онова време, която е прилагала и Мерилин Монро – използването на вазелин вместо праймър и хайлайтър. Вазелинът е идеален за овлажняването на кожата, ето защо винаги трябва да имате една опаковка подръка.

Свързани статии

Друг трик, с който е придавала драматичност на изражението си – оформянето на веждите. Изразителните вежди ще отклонят погледа от челото ви и визуално ще уголемят очите ви.

Ако сте фен на изкуствените мигли – срежете ги наполовина, като ги поставите от средата до края на клепача.

За да създадете изразителен котешки поглед, смесете кафяв и черен молив за очи.

За да направи устните си сочни и плътни, Мерилин Монро е използвала пет различни нюанса червило, като по този начин създава усещане за дълбочина и многоизмерност. Светлите тонове е нанасяла по края на устните, а по-тъмните – към средата.

За да накара скулите ѝ да изпъкнат, един от гримьорите на звездата съветва да контурираме и оформим носа преди това.

Мерилин Монро е постигала белотата на зъбите си, благодарение на редовната употреба на сода за хляб.

Дрехите

Можем да научим много за женствеността и елегантността от прочутата звезда. Вместо да прикрие формите си, тя ги издига на пиедестал, подчертавайки ги с прилепнали рокли и изкусителни деколтета. Няма нищо по-секси от увереността на една жена!

Коментирай