Здраве и красота

Защо да ползваме какаово масло за кожата на околоочния контур?

Подобрява еластичността на кожата

07.08.2022г. / 13 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какаовото масло е едно от най-често използваните в козметичната индустрия и домашни грижи за красива кожа на лицето, тялото и косата. Какаовите зърна са естествено богати на антиоксиданти. Какаовото масло има доказани ползи за нашата кожа. Когато се грижим за това кожата на лицето ни да изглежда добре, да забавим появата на бръчки, невинаги обръщаме внимание на околоочната зона. Забравяме, че там кожата е много нежна, тънка и първите признаци на стареене винаги си личат.

Какаовото масло е чудесна грижа за зоната на околоочния контур. Може да се ползва самостоятелно в комбинация с други масла или да си закупим крем за очи, обогатен с него. Как какаовото масло подобрява кожата около очите?

Бакучиол – може да замести ретинола, за кожа с по-малко бръчки

Действа като естествен овлажнител

Какаовото масло е ефективен естествен овлажнител, тъй като притежава антиоксидантни свойства. Тези свойства позволяват на кожата да се бори със свободните радикали, които причиняват увреждането ѝ. Уникалното масло попива в кожата лесно и бързо. Богатата му текстура моментално подхранва и възстановява кожата.

Серум с масла за бръчки около очите

Подобрява еластичността на кожата

Още една полза от нанасянето на какаово масло в зоната около очите е, че спомага за подобряване еластичността на кожата. Западни изследвания са доказали, че редовното прилагане на маслото върху деликатната зона, спомага за по-стегнатия и добър вид на кожата. Какаовото масло е богато на мастни киселини, витамини Е, А, С, витамини от група В, които допринасят за подобряване на влагата и кожната бариера.

Масло от марула – за млада кожа и подхранена коса

Против стареене

Тъй като какаовото масло и козметичните или натурални околоочни кремове, обогатени с него насърчават еластичността на кожата, съвсем естествено е те да имат влияние и върху други признаци на стареене, като фини линии и по-дълбоки бръчки.

Свързани статии

Полифенолът е мощен антиоксидант, който се съдържа в какаовите зърна. Той се бори със свободните радикали и оксидативния стрес, който уврежда клетките.

По-малко тъмни кръгове под очите

Тъмните кръгове и торбичките са сред най-често срещаните проблеми в зоната на околоочния контур. Стрес, липса на сън или генетична предразположеност, излагане на слънце без слънцезащита, недостатъчна грижа за кожата, дехидратация, неправилно хранене и т. н. Това са част от факторите за тяхната поява. Какаовото масло действа и противовъзпалително, третирайки тъмните кръгове отвътре навън.

Коментирай