Здраве и красота

Бърз трик с оцет срещу напукани пети

Как да омекотите загрубялата кожа

14.08.2022г. / 10 37ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Оцетът е универсален помощник в ежедневието. Той не само овкусява ястията ни, но и ни помага да почистим дома си, да дезинфекцираме предметите, както и да се погрижим за кожата си. 

Спешна домашна помощ при напукани пети

През лятото петите страдат от сухота заради атмосферните условия и носенето на отворени обувки. Напуканите пети и грубата кожа са упорит проблем, който може да понижи самочувствието ви. Можете да поправите този лек дефект с помощта на оцет

Ябълковият оцет има свойството да омекотява кожата и да въздейства върху проблемните зони. След като ги третирате с него, премахването на грубата и напукана кожа става много по-лесно. Така ще можете да отстраните мъртвата кожа с помощта на пемза много по-бързо и ефективно. 

Витамини и минерали при напукани пети

Как действа трикът с оцет против напукани петна?

За да омекотите петите, накиснете памучен тампон в ябълков оцет. Прикрепете го към петите и обуйте стегнат памучен чорап. Оставете да действа за през нощта. Ако се налага прикрепете тампона с лепенка, за да го фиксирате на точното място. Процедурата се прави няколко пъти седмично за най-бързи и добри резултати. 

Оцетната киселина прониква в кожата и омекотява мъртвите остатъци от нея. Това ги прави по-лесни за отстраняване с пемза. 

3 вълшебни ексфолианта за напукани пети

За още по-груба кожа

Ако загрубялата кожа е много упорита и по-скоро като мазол, тогава добавете аспирин. Стрийте няколко хапчета аспирин и ги смесете с 1 чаена лъжица ябълков оцет. Ще се получи нещо като паста. Нанесете я върху загрубялата кожа. Залепете отгоре памучен тампон и оставете да подейства 20 минути. След това отново отстранете мъртвата кожа с пемза. 

Не забравяйте да нанасяте омекотяващ и дълбоко хидратиращ крем след всяка процедура. 

Коментирай