Здраве и красота

Подхранващи маски за сочни устни

Хидратират, обогатяват, ексфолират кожата на устните, за да ги накарат да блестят

28.09.2022г. / 05 59ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Маските за лице са широко използвани в цялото им многообразие – от готови до домашно приготвени. Знаем, че грижата за кожата на лицето е много важна, но забравяме нещо – устните също се нуждаят от специално внимание. Тяхната кожа е мека, много нежна и уязвима. Устните се напукват и изсъхват от атмосферните условия и от недостатъчна специална грижа, от която имат нужда. 

Трикове за уголемяване на устните без филъри

Както останалите зони на кожата се нуждаят от ексфолиране, хидратиране, подхранване, защита от слънцето, така и устните изискват това специално внимание. 

Как да се погрижите за устните си, така че да ги направите сочни, меки и красиви? С помощта на някои наистина полезни подхранващи и хидратиращи маски. 

Хидратираща маска за устни с кокос и мед

  • 1 чаена лъжица мед;
  • 1 чаена лъжица кокосово масло. 

Съвети за красота за дами с тънки устни

Загрейте кокосовото масло на водна баня за кратко, колкото да го размекнете. Свалете от огъня. Веднага добавете меда и разбъркайте, докато се смесят. Можете да го направите и в микровълнова за не повече от 15 секунди. Нанесете маската върху устните без отмиване. Оставете да действа за през нощта. Може да се прилага и през деня.

Хидратираща маска за устни с авокадо и мед

  • 1 чаена лъжица мед;
  • 2 чаени лъжици намачкано узряло авокадо. 

Смесете двете съставки и разбъркайте, докато се получи каша. Може да използвате и пасатор. Нанесете върху устните и оставете да действа цяла нощ. 

Хидратираща маска с краставица и мед

  • 1 чаена лъжица мед;
  • 2 чаени лъжици настъргана краставица. 

Какво става с устните, ако прекалите с балсама?

Смесете двете съставки и ги пасирайте с миксер. Нанесете върху устните за през нощта. Антиоксидантите в меда, витамините и водното съдържание на краставицата подхранват и хидратират кожата на устните, като премахват напукването и сухотата. 

Ексфолираща маска за устни с кисело мляко и киви 

  • 2 чаени лъжици кисело мляко;
  • 1 чаена лъжица смляно киви. 

Смесете двете съставки. Ако се налага използвайте пасатор, за да получите гладка консистенция. Нанесете върху устните и втривайте с кръгови движения в продължение на 2 минути. След това оставете да подейства още 20-30 минути. Изплакнете. 

Ексфолираща маска с кисело мляко и лимон

  • 2 чаени лъжици кисело мляко;
  • 1 чаена лъжица лимонов сок. 

Нежен скраб за устни с мед и захар

Смесете двете съставки и втрийте в устните внимателно. Киселото мляко и лимонът имат ексфолиращи и избистрящи свойства спрямо кожата на устните. Те стимулират обновлението на кожните клетки и стимулират задържането на влага. 

Ексфолираща и подхранваща маска със зехтин и сурова захар 

  • 2 чаени лъжици зехтин;
  • 1 чаена лъжица кафява сурова захар.

Смесете двете съставки и втрийте с кръгови движения в устните без да натискате прекалено. Правете масаж около 2 минути, след това оставете съставките да подействат за още 20 минути, като се стараете да не облизвате устата. Изплакнете. 

Коментирай