Здраве и красота

10 хитри трика за по-дълготраен парфюм

Как да задържите уханието през целия ден

27.11.2022г. / 06 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Парфюмът е завършекът на визията ни, на тоалета ни, на общото ни излъчване. Той е част от цялостното очарование, което искаме да оставим след себе си чрез аромата, който избираме. Но когато парфюмът е недълготраен, това е истинско разочарование. Всяка дама би желала ароматът, който избира за визията си да е дълготраен и да подчертава женствеността и чара ѝ от сутринта до вечерта през всички ежедневни приключения и предизвикателства, с които се сблъсква.

Как да изберем точния парфюм?

За щастие има някои много хитри начини да задържите аромата на парфюма възможно най-дълго върху себе си.

Ето 10 хитри трика за по-дълготраен парфюм.

1. Нанасяйте парфюма върху места, където се усеща пулсът ви.

Местата, на които най-отчетливо се усеща пулсът са и точките, които най-добре разпръскват аромат. Това са китките, глезените, зоната на шията и врата зад ушите, задната част на коленете, колкото и странно да звучи. Пръскайте на тези места, защото там кожата е най-топла, а постоянната пулсация на сърцето спомага за разпръскването на аромата и неговото задържане през целия ден.

2. Не търкайте китките.

Най-често срещаната грешка при пръскането на парфюм по китките е разтъркването им след това. За да задържите парфюма за по-дълго, не го правете. Оставете го да попие и да остане там през целия ден.

Как ароматът на парфюм влияе на психиката ни?

3. Напръскайте деколтето в зоната около сърцето.

Деколтето е зона, която е по-често на показ, отколкото която и да е друга част на тялото. Пулсиращото сърце допринася за разпръскването на аромата, както и за запазването му за по-дълго.

4. Парфюмирайте се след душ.

Ако нанасяте парфюма си веднага след баня, ароматът му ще е по-дълготраен. Когато кожата е леко влажна, тя има свойството да попива повече миризми и аромати, отколкото ако е суха.

Парфюми с чувствен аромат

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
slagam na topli mesta po tialoto ....tam raboti. na otkriti mesta e po- slabo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар