Здраве и красота

Диетата на Маргарет Тачър

Можете да пробвате този режим и само за няколко дни

15.12.2022г. / 17 10ч.
Мария Василева
Снимка: Getty images

Снимка: Getty images

Когато говорим за хранителни режими на звездите, въпреки че те прокламират здравословното хранене, на тях понякога им се налага бързо да свалят няколко килограма. В случая обаче говорим за „звезда“ от друга величина – Маргарет Тачър е първата жена, министър-председател на Обединеното кралство.

„Желязната лейди“, както е нейното прозвище, напълно описва тази дама с характер. В следващите редове ще се опитаме да надникнем в нейния личен живот и в частност, нейния режим на хранене.

Според някои изследователи, след смъртта ѝ е намерено тефтерче, в което освен програмата си и важни ангажименти, там е имало записана и една мистична диета. Ако се следва препоръката, тя не трябва да се спазва повече от две седмици. Ако обаче прегледаме някои по-късни интервюта на г-жа Тачър, ще видим, че когато става въпрос за храна, тя е далеч по-либерална.

Като основните ѝ рестрикции са относно количеството, а не качеството ѝ. Дали този режим е истина, или не – само можем да гадаем. Едно е сигурно – той може да се използва като временно решение и своеобразен детокс за много кратък период от време. И така, в следващите редове ви предлагаме „Диетата на Маргарет Тачър“, но не забравяйте – спазвайте я не повече от 14 дни.

Ето я и нея:

Закуска (една и съща)

2 яйца, 1 грейпфрут, кафе или чай (чисти – без захар и без мляко)

Ден 1

Обяд

2 яйца, грейпфрут

Вечеря

2 яйца, салата, 1 малка филийка хляб, 1 грейпфрут

Ден 2

Обяд

2 яйца, домати, кафе

Вечеря

Месо на грил, салата и чисто кафе или чай

Ден 3

Обяд

2 яйца, задушен спанак, кафе

Вечеря

Агнешка пържола на скара, зеленчуци, кафе или чай без добавки

Ден 4

Обяд

2 яйца, задушен спанак, кафе

Вечеря

Извара (около 100 г), 1 филийка хляб, зеле

Ден 5

Обяд

2 яйца, задушен спанак, кафе

Вечеря

Салата с парче риба, 1 препечена филийка, 1 грейпфрут

Ден 6

Обяд

Голяма купа плодова салата

Вечеря

Телешка пържола със зеленчуци, кафе или чай

Ден 7

Обяд

Пилешка пържола със зеленчуци, 1 грейпфрут, 1 кафе

Вечеря

Извара, зеленчуци, 1 грейпфрут, кафе или чай

*Ако имате непоносимост към яйца, можете да ги замените с извара или някакъв вид месо.

Както сами виждате, този режим е доста рестриктивен, затова винаги преди започването му, се консултирайте с вашия лекуващ лекар. Не забравяйте да поемате достатъчно вода, за да можете да се освободите по-ефективно от натрупаните токсини. Според мнозина тази диета полага основата на нисковъглехидратните режими. Премахването на въглехидратите ще ви помогне да се освободите от излишната вода, ще намали подуването и възпалителните процеси. Но имайте предвид, че лишаването на организма от цяла група хранителни вещества в дългосрочен план може да е вредно за здравето. Ако пък сте решили да си направите малък детокс и просто да успеете да влезете в любимата си рокля, можете да опитате тази диета, като вместо за 14 дни, я спазвате за 3 или 4.

Коментирай