Здраве и красота

Натурални начини за премахване на папиломи по кожата

Как можем да отстраним папиломите в домашни условия

18.01.2023г. / 13 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожните папиломи са много често срещан проблем. В повечето случаи те са безобидни, но пък загрозяват кожата, закачат се за дрехите, могат да са неприятен проблем, от който бихте искали да се отървете лесно.

Японски гъби побеждават човешкия папиломен вирус

За щастие има начин да успеете да го направите без лекарска намеса. Необходими са ви някои натурални методи, с които да накарате папиломите сами да изсъхнат и да паднат от кожата.

Как да се отървете от неудобството, наречено кожни папиломи?

Важно! Ако имате кожни папиломи е препоръчително да се консултирате с лекар, преди да предприемете самостоятелни мерки.

Сода за хляб

Содата за хляб е едно универсално средство, което можете да използвате срещу папиломи, но и много други кожни проблеми.

Всичко, което трябва да се знае за HPV

Смесете 1 супена лъжица сода с достатъчно вода, за да се получи гъста паста. Не прекалявайте с водата, а добавяйте малко по малко. Нанесете тази паста 2-3 пъти на ден върху папиломите. Оставяйте мястото да изсъхне напълно, преди да изплакнете. При нужда можете да поставите и превръзка отгоре, за да не се изцапате. Може да се прави и за през нощта.

Масло от чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво има свойството да изсушава и да въздейства върху кожни проблеми, включително папиломи. То има дехидратиращ ефект, който повлиява благоприятно папиломите, като ги кара да изсъхват и падат. Мажете засегнатите от папиломи места по кожата с масло от чаено дърво. Оставяйте да действа за през нощта или закрепвайте превръзка върху мястото. Повтаряйте това всяка вечер, докато папиломите паднат.

Свързани статии

Какво не знаем за гениталните брадавици?

Чесън

Чесънът е известен с благоприятните си въздействия върху кожата и организма. Той е много богат на антиоксиданти, които имат противовъзпалителни свойства. Поставете малък резен чесън върху папилома и покрийте с превръзка за през нощта. Изплакнете на сутринта. Правете това всяка вечер, докато папиломът падне.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е чудесно средство да се погрижите за кожата си. Той може да премахва успешно и папиломи. Наложете памучен тампон с оцет върху папиломите, превържете с превръзка и оставете да подейства няколко часа. Изплакнете с вода. Повтаряйте, докато папиломите изсъхнат и паднат.

Естествени лекове при брадавици