Здраве и красота

8 трика, с които да накарате тънката коса да изглежда гъста

Повече обем и повече самочувствие

10.01.2023г. / 11 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косата ви е изгубила обема си, оредяла е или е изтъняла по някаква причина? А може би е по-тънка по природа. Каквато и да е причината за това, има начин да я накарате да изглежда по-обемна и най-вече по-гъста. С подходящите подходи към прическата ви може да направите косата визуално и оптично по-жизнена, гъста и с повече обем.

Етерични масла, помагащи при изтънена коса

Ето 8 хитри трика, с които да накарате тънката коса да изглежда гъста.

1. Намалете дължината.

Един от най-лесните и безотказни начини да помогнете на косата да изглежда по-гъста е да я подстрижете. Ако имате по-дълга коса, дължината винаги отнема от гъстотата. Косата изглежда тънка, сплескана, не особено жизнена. Подстригването и намаляването на дължината автоматично оказва влияние върху обема и усещането за гъстота.

2. Променете пътя.

Пътят на средата е най-лошият вариант при тънка коса. Ако искате да придадете допълнителен обем и да накарате косата да изглежда по-гъста, винаги премятайте странично. Не е задължително пътят да е фиксиран. Можете да отмятате на едната и другата страна с ръка. Така придавате още повече жизненост на косата.

3. Обемно издухване със сешоар.

Сушенето на косата с дифузер придава допълнителен обем, който създава усещане за гъстота. Използвайте го, когато сушите косата си, за да повдигнете самочувствието си.

7 трика, с които ще накарате косата си да расте

4. Използвайте шампоан и балсам за обем.

Добра стратегия за увеличаване на обема, а с него и усещането за гъстота, е комбинацията от продукти за грижа за косата, придаващи обем. Използвайте комбинация от шампоан, балсам и маска за коса за обем и сгъстяване, които ще допринесат за подхранване и повече жизненост на косъма.

5. Сух шампоан.

Сухите шампоани са начин да разредите измиванията, но и да придадете обем. Изберете сух шампоан с формула за обем и сгъстяване. Нанасяйте в корените, след това издухайте излишното количество със сешоар.

6. Две конски опашки вместо една.

Ако имате тънка коса, но обичате да носите конска опашка, придайте повече обем на опашката, като я удвоите. Вместо да връзвате косата на една опашка, разделете кичурите на горен и долен слой, вържете ги поотделно, а след това ги обединете в една голяма и по-обемна конска опашка.

10-те най-големи врагове на косата

7. Сресвайте косата назад.

Още един трик за допълнителен обем и усещане за гъстота е сресването на косата назад. В допълнение може да използвате спрей, лак за коса или отново да издухате с дифузер, за да фиксирате косата назад.

8. Използвайте крем за уплътняване.

Освен измиващите и подхранващи продукти в грижата за косата можете да добавите и подходящ крем, чиято формула е създадена да придава обем и гъстота. Кремът за коса в повечето случаи може да се нанася на мокра или суха коса без отмиване за повече ефект.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
О ( преди 1 година )
Сухия шампоан е гаранция за окапване на и без това рядката Ви коса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време