Здраве и красота

5 трика да бъдете по-сексапилни и съблазнителни

Накарайте човека отсреща да се чувства специален

03.02.2023г. / 18 49ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Филмовите звезди безспорно са еталон за красота. Всяка една от нас поне веднъж е оставала без дъх при вида на някоя известна актриса или модел на червения килим. Сякаш те притежават нещо, което ги отличава от „нормалните“ жени. Те са енигматични, притегателни, секси, съблазнителни… На какво се дължи това?

В следващите редове ви предлагаме някои трикове, с помощта на които можете да подсилите женската си енергия и да заблестите като звезда. Ето ги и тях:

Осъществете зрителен контакт

Това е може би една от най-добрите техники, които да въведете в арсенала си, ако искате да бъдете по-съблазнителни. За целта – спрете погледа си върху човека, когото искате да привлечете и го задръжте, за да провокирате вниманието му. Ако човекът се приближи към вас, за да започнете разговор, не снемайте поглед от него, докато говорите. Според психолози, хората са привлечени от тези, които им обръщат внимание. Когато съсредоточавате погледа си върху някого, това може да му помогне да се чувства специален, а по този начин вие пък ще изглеждате съблазнителни в неговите очи.

Ако пък задържите погледа си върху вашия обект на желание за повече от няколко секунди и той не му отвърне, не продължавайте да поддържате зрителен контакт. Иначе рискувате да изглеждате така, сякаш зяпате.

5 грешки в грима, които ви състаряват

Поддържайте правилна стойка

Позата, в която държите тялото си може да покаже дали имате интерес към някого. А това определено е начин да демонстрирате и съблазън. И обратно – затварянето на тялото чрез кръстосването на ръце или пък гледането настрани ще покаже липса на интерес. За да покажете на човека отсреща, че се интересувате от него, трябва да работите по поддържането на по-отворена поза. Като за начало – обърнете се към човека, когато говори, дръжте ръцете си далеч от гърдите и не поставяйте в скута си чанта.

За да бъдете съблазнителна, когато говорите с човек, чието внимание искате да привлечете, наведете се леко напред, скъсявайки дистанцията между вас.

3 ценни трика за красива и млада кожа

Накарайте човека отсреща да се чувства специален

Логично е – хората се интересуват от тези, които се интересуват от тях. В този ред на мисли, най-лесно бихте могли да съблазните някого, като го накарате да се чувства специален. Ако искате да бъдете изкусителни, създайте си навик да правите комплименти на другите и да ги карате да се чувстват добре със самите себе си. Също така, стремете се да проявите искрен интерес към това, което хората правят. Задавайте въпроси от сорта на: „Наистина ли? Това звучи интересно! Разкажи ми малко повече“. Правете комплименти, които карат хората да се чувстват специални и уникални като същевременно съчетаете това със съблазнителен език на тялото. Това ще ви помогне да изглеждате неустоими.

Как да изберете прическа според овала на лицето

Носете дрехи, които подчертават тялото ви

Когато говорим за дрехи, погрешно е да смятате, че има универсален тоалет, който е съблазняващ. По-скоро трябва да експериментирате и да изберете това, което е подходящо за вашето тяло. Опитайте да носите различни кройки, дължини и материи, докато намерите дреха, която показва вашите преимущества. Голотата в никакъв случай не е задължителна.

Комбинации в маникюра, които не сте опитвали

Носете червено

Червеното е цвят, който има способността да привлича погледа. Неслучайно той е един от цветовете, които се използват за пътни сигнализации и светофари. Ако искате да сте по-съблазнителни, добавете малко червено към тоалета си. Можете да изберете червена рокля или пък червена блуза под сакото. Ако пък не си падате по рокли, изберете червен панталон в съчетание с риза или блуза в черно или бяло.

7 ритуала, които ще накарат кожата ви да заблести

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )