Здраве и красота

Суперсъставки за успокояване и възстановяване на кожата

За повече здраве и красота

17.02.2023г. / 11 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Babe

Снимка: Babe

Кожата на лицето ни бива изложена през цялата година на влиянието на околната среда, като замърсяване, студ, вятър, сухота, слънчеви лъчи. За раздразнената и суха кожа няма сезон. Зачервяването, усещането за сухота, сърбежът и дехидратацията скриват красотата ѝ, нарушавайки нейната здравина. Всекидневната грижа е задължителна, ако искаме да подобрим състоянието ѝ. Начинът ни на хранене е от съществено значение, но това не е достатъчно.

Необходими са ни съставки, за които е доказано, че подпомагат заздравяването на кожата и които ще възвърнат нейната гладкост и мекота, намалявайки риска от появата на бръчки.

Вижте няколко верни съюзника, за които кожата ще ви благодари.

Серамиди

Вероятно сте чували за тях. Обикновено са част от различни кремове, серуми, лосиони и други продукти в грижа за кожата. Серамидите са група липиди (мазнини), които присъстват естествено в нашата кожа – помагат за поддържането на външния слой на кожните клетки свързани заедно, образувайки защитна бариера. По този начин се запазва задържането на влагата, кожата е хидратирана, намалява се рискът от навлизането на външни дразнители в тялото. Серамидите играят съществена роля за поддържането на кожата ни здрава, гладка, допринасят за облекчаването на екзема, добре се понасят от всички видове кожи.

Алое вера

Гелът от алое вера съдържа полезни витамини, захари и минерали, които осигуряват на кожата хидратация, успокояват раздразнената кожа и ускоряват процеса на заздравяване. След излагане на слънце, солариум, понякога имаме парещо усещане върху кожата си. Алое вера допринася за незабавното ѝ облекчаване. Бързо успокоява, осигурява ѝ незаменими антиоксиданти, намалява усещането за сърбеж.

Бикалм +

Знаем, че когато се комбинират няколко полезни за кожата съставки, се получава мощна формула, която се грижи за нейните красота и здраве. Забързаното ежедневие понякога ни е оправдание за това да не се грижим достатъчно добре за кожата си.

С Бикалм + на испанската компания за дермокозметика Laboratorios BABÉ, нямаме повече оправдание. Какво представлява Бикалм + и как помага за успокояването и възстановяването на кожата на лицето ни? Това са ампули, лесни за ползване, с активен комплекс от овес и женско биле. Могат да се прилагат върху всички типове кожа, дори при много чувствителна. Подходяща грижа както за жени, така и за мъже.

Редовното прилагане на BABÈ BiCalm+ ампулите на кожата на лицето, допринася за възстановяване еластичността и здравината на кожата, оптималното ѝ ниво на хидратация. В резултат тя е по-гладка, изглеждаме подмладени. Ампулите могат да се използват в случай на дразнене, прекомерно излагане на слънце, розацея, телеангиектазия, купероза, еритроза, огнища на атопия, реактивност към дразнители или изменения на кожата.

Кожата е хидратирана в продължение на 24 часа и това е научно доказано. Ключовите съставки в тази грижа за здраве и красота на кожата на лицето са женско биле, комплекс от овес, естествен хидратиращ фактор и глицерин.

Женското биле е билка, която спомага за намаляване на възпалението и дразненето, успокоява чувствителната кожа, докато комплексът от Овес има успокояващ и десенсибилизиращ ефект. Притежава антихистаминови свойства, които намаляват сърбежа, възпалението и зачервяването. Защото кожата ни заслужава най-доброто!

Лайка

Лайката е чудесна билка за намаляване на зачервяването, раздразнението и възпалението на кожата, сочат западни изследвания. Това се дължи на нейните мощни противовъзпалителни и антибактериални свойства, и често влиза в състава на козметични продукти за облекчаване на суха и сърбяща кожа, както и при проблемни кожи с акне.

Лайката допринася за това бързо да се почувстваме комфортно, като същевременно помага за възстановяването на кожната бариера.

Масло от вечерна иглика

За това уникално масло е известно, че е богато на антиоксиданти, допринася за намаляване на фините линии и бръчки, балансира секрецията на себум, но и хидратира кожата в дълбочина. Смята се, че е подходяща грижа и за кожа склонна към образуването на акне, успокоява екземата.

Маслото от вечерна иглика също бива част от различни козметични грижи, като кремове, маски и т. н.

Пантенол

Нежна съставка, производна на витамин В5, полезна за чувствителна кожа. За пантенола е известно, че е дълбоко проникващ витамин и овлажнител, който допринася за овлажняването на кожата и задържането на влагата в нея.

Пантенолът се съдържа в широка гама от продукти. Смята се, че редовното му прилагане действа противовъзпалително и спомага за облекчаване на сърбежа, намаляване на сухотата на кожата, възстановява я и я облекчава.

Масло от морски зърнастец

То е много богато на мастни киселини и витамини А, С и Е. Тези три витамина са известни като мощни антиоксиданти. Заедно с мастните киселини, помагат на кожата да задържа влагата, което е особено важно за хората със суха и лющеща се кожа. Също така, за маслото от морски зърнастец се смята, че допринася за заздравяването на белези, стимулира синтеза на колаген, който пък поддържа кожата еластична.

Снимки: Babe; istock

Коментирай