Здраве и красота

Намалете брича с няколко лесни упражнения

Включете към тренировката си няколко лесни упражнения

22.03.2023г. / 14 21ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте от дамите, които имат тези досадни тръпчинки около дупето, със сигурност сте опитвали какво ли не, за да ги премахнете. Със сигурност добрият хранителен режим и масажите помагат, а що се отнася до упражненията – би било добре да включите в тренировките си движения, които таргетират точно тази област. В следващите редове ще ви предложим няколко движения, с които да намалите обема на брича. Ето ги и тях:

Суинг

Това е упражнение, което се фокусира върху работата на мускулите на цялото дупе, в това число и на брича. Как да го изпълните? Застанете в разкрачен стоеж, като краката трябва да са на ширината на раменете. Вземете в ръцете си пудовка (гира или каквато друга тежест имате), приклекнете леко и се опитайте да “залюлеете” тежестта, като за целта използвате изтласкващата сила на мускулите на дупето. Крайната точка, която трябва да доспигне пудовката е на височината на раменете. В изходното положение, стегнете седалищните мускули. Изпълнете 4 серии по 20 повторения. Това упражнение ще ви помогне както за стягане на мускулите, така и за изгарянето на мазнините.

Любимите 8 грижи за целулит и стрии

Мъртва тяга

Още едно класическо упражнение, което можете да видите да правят и най-големите здравеняци във фитнеса. В нашия вариант обаче, няма да са ви нужни огромни тежести. Пудовка или 5 кг гира са напълно достатъчни. Застанете прави, с крака на ширината на раменете, хванете тежестта и се наклонете надолу, докато тя опре в пода. Изпълнете упражнението с прав гръб, а крака свийте съвсем леко в коленете. Повторете 20 пъти и направете 4 серии.

4 храни срещу целулит

Ходещи напади

Това упражнение е комплексно и за да можете да го изпълните, ще натоварите мускулите на седалището, предното и задното бедро. Един от “триковете” за справяне с бричовете е да изпънявате упражнения, които ще променят цялостната форма на краката. За да изпълните нападите застанете прави, а след това тръгнете напред с единия крак, като направите дълга крачка. Сгънете коляното, като внимавате то да не преминава линията на пръстите на краката. Коляното на другия крак почти трябва да докосва пода. Приберете краката и изпълнете отново, този път с другия крак. Изпълнете 4 серии по 15 повторения на крак.

Как да си направим професионален антицелулитен масаж у дома?

Ритник с клек

Застанете изправени, с крака на ширината на раменете. Повдигнете крака и изпълнете ритник във въздуха. След това го приберете и спуснете тялото си до клек. Върнете се в изходно положение и изпълнете отново, този път с другия крак. Изпълнете 20 ритника (по 10 на крак) в 4 серии.

Сбогом, целулит - ефективен трик с кафе, който прави кожата гладка



Страничен клек

Застанете прави, с крака на широчината на раменете. Направете голяма крачка на страни, като същевременно сгънете крака в коляното и спуснете тялото надолу. Другият крак е изправен, а гърбът е прав. Задръжте за 1-2 секунди и се върнете в изходно положение. Съберете краката. Повторете същото с другия крак. Ако усетите, че изпълняваето на упражнението е прекалено лесно за вас, можете да добавите и гира, която да държите в ръцете си. Направете 20 повторения (по 10 на крак) във всяка посока. Изпълнете 3-4 серии.

Мадеротерапия - помага при целулит и за детокс на тялото

Магарешки ритник с ластик

Застанете на колене с длани, опрени в земята. Сложете ластик около коленете си. След това изпънете единия крак назад. Задръжте 2-3 секунди и върнете в изходно положение. Повторете с другия крак. Направете по 50 повторения (по 25 на крак) в 4 серии.

Етерични масла при целулит

Коментирай