Здраве и красота

Натурални начини да премахнете космите над горната устна

Как да отстраните мустака без зачервяване и раздразнения

26.03.2023г. / 14 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена има един и същи проблем – мустакът над горната устна. При някои жени той е едва забележим, въпреки че го има, а при други е истинско бедствие.

Има много начини да отстраните окосмяването над горната устна. Скубането на косъмчетата едно по едно с пинсети е много досадно и може да отнеме време. Затова много жени прибягват до лентички или коламаска. Те обаче крият много рискове нещата да изглеждат още по-зле.

Как да намалите врасналите косъмчета след обезкосмяване

Как лесно да премахнете косъмчетата с натурални средства, които не оставят зачервявания и възпаления по кожата след прилагането им, а същевременно отстраняват мустака лесно и ефективно?

Изсветляване на косъмчетата с натурални средства

Съставки:

  • 1 супена лъжица брашно от ечемик;
  • 1 чаена лъжица прясно мляко;
  • 1 супена лъжица пресен лимонов сок.

Смесете всички съставки, докато получите гладка паста. Нанесете върху мустака. Оставете сместа да действа 30-40 минути. Изплакнете с хладка вода. Правете тази процедура 4-5 пъти седмично. Постепенно косъмчетата ще започнат да изсветляват и да стават по-малко забележими.

Край на нежеланото окосмяване по лицето!

Този метод е по-добър от изсветляването с кислородна вода, тъй като тя кара космите да пожълтяват, а това е нежелан ефект.

Домашна натурална коламаска с мед

Съставки:

  • ½ чаена лъжица овесени трици;
  • 1 супена лъжица мед;
  • 10 капки пресен лимонов сок;
  • 2 капки масло от лимон.

Смесете съставките до получаване на гладка лепкава смес. Нанесете върху мустака с кръгови движения и масажирайте в продължение на няколко минути. Сместа ще започне бавно да се сгъстява и да става все по-лепкава. Така косъмчетата ще започнат да падат едно по едно и да остават по сместа и пръстите ви.

Защо коламаската на ръцете може да е вредна?

Важно е да бъдете внимателни и да не дърпате прекалено рязко. Масажирайте с бавни и нежни движения в обратна на растежа посока. Така ще отстраните косъмчетата нежно и ефективно.

Медът помага да не се образуват зачервявания и раздразнения, които се случват при употреба на стандартна коламаска или лентички за премахване на окосмяването.

Накрая изплакнете с хладка вода и не бързайте да нанасяте някакви продукти върху зоната. Оставете кожата да диша и да се успокои.

5 етерични масла за след обезкосмяване на интимната област

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати