Здраве и красота

Ефективни трикове за заличаване на лунички по кожата

Как да ги направите по-малко видими

05.06.2023г. / 16 44ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Луничките по кожата за някои са отличителен белег, с който се гордеят, но за други са дразнещ дефект, който искат да заличат. Ако сте от хората, които не харесват луничките си и искате да ги направите по-малко видими, има някои хитри начини да успеете да го постигнете. 

Начини да се отървете от луничките по кожата

Въпреки че луничките не са кожен проблем и не са опасни, те могат да понижат самочувствието ви. За да ги направите по-малко видими, вижте какво можете да направите. 

Използвайте кисело мляко 

Киселото мляко съдържа млечна киселина, която ускорява регенерацията на клетките и техния обмен. Тя действа изсветляващо и изравняващо за тена, като намалява пигментацията, която причинява лунички и пигментни петна от слънцето. 

Втривайте кисело мляко в кожата с масажиращи движения всяка вечер. Оставяйте да действа 30 минути, след това изплаквайте. 

Заквасена сметана 

Заквасената сметана също е добър вариант за премахване на лунички или заличаването им, защото съдържа завидни количества млечна киселина. Тя е и по-богата на мазнини, които подхранват кожата в дълбочина и я хидратират.

Какво показват за личността ви бенките по тялото?

Масажирайте кожата със заквасена сметана, оставяйте да действа 15-20 минути, след това изплаквайте с хладка вода. Правете това всяка вечер. 

Прясно изцеден лимонов сок 

Лимомената киселина в лимоновия сок има мощни изсветляващи свойства. Тя е натурален избелващ елемент, който въздейства върху луничките, ускорява обмена на кожните клетки и изравнява тена.

Лимоновият сок има изсветляващ и проясняващ ефект, като в допълнение забавя стареенето и се бори с възпаленията и хиперпигментацията. 

Изстискайте сока от един лимон и втрийте в кожата с памучен тампон. Оставете да подейства 10 минути и изплакнете. 

5 природни метода срещу тъмни пигментни петна

Ретинол 

Ретинолът е едно от най-добрите средства за стимулация на обновяването на клетките. Той забавя стареенето, изглажда и изравнява тена, заличава пигментни петна и лунички, прави кожата жизнена, опъната и сияеща. Противовъзпалителните му ефекти действат прекрасно срещу лунички, акне, козметични дефекти. 

Химически пилинг 

Химическият пилинг е по-агресивна процедура, която обаче е много ефективна за заличаване на всякакви несъвършенства по кожата, включително лунички.

Консултирайте се с лекар дерматолог, който да определи дали има нужда от химически пилинг и как да се приложи той.  

Ниацинамид – витамин В3 за млада кожа без пигментни петна

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати