Здраве и красота

Лесни фитнес упражнения за жени

11.08.2009г. / 13 42ч.
Аз жената
Лесни фитнес упражнения за жени

Мечтаете за секси и стегнато дупе? Но все нямате време да отскочите до фитнеса. По цял ден сте на работа, вечер ви чакат децата и съпругът, а пък на вас ви се иска да изглеждате по-добре от домакиня. Не е невъзможно, нито пък толкова трудно да влезете във форма с малко усилия.

Дори и в домашни условия е възможно да спортувате. Необходимо ви е да си купите въже за скачане, две леки гирички, които се намират почти навсякъде и не са скъпи.

Необходимо е да отделяте поне по 20 минути на ден или през ден, за да има ефект. Не забравяйте, че за хубава фигура е добре да съчетавате упражненията с режим на хранене. Важно е да сте постоянни и да имате търпение. Не бива да се отказвате, ако резултат няма веднага. Необходимо е да сте мотивирани и сами ще сте изненадани от промяната във вас.

Серията упражнения, които ви предлагаме са изключително лесни и ефективни.
Винаги загрявайте и правете стречинг (разтягания) в началото на тренировката. Това дава гъвкавост и придава елегантен вид и визия на мускулите ви.

Първата част от тренировката нека бъде 10-15 минути скачане на въже. Ето няколко основни техники за скачане с въже, които може да използвате като допълнителни елементи или дори базов.

Джог-степ: Скачайте от единия на другия крак, стараейки се да редувате скачане на пръсти със скачане на цяло стъпало.

Канкан: Скачайте по два пъти на един крак, като извеждате свободния крак веднъж напред и веднъж назад.

Скачане с изпънати ръце: Този начин на скачане едновременно стимулира мускулите на ръцете и раменете.

Коляно към гърдите: По време на скачането повдигайте колената към гърдите. Този начин стяга най-много седалищните и бедрени мускули.

Хубавото на скачането на въже е, че с времето ставате все по-сигурни и издръжливи и можете да измисляте нови начини на скачане. Така, например, друг вид подскачане с въже може да бъде:

- вместо да задържите краката си на една линия, можете да скачате като придвижвате краката си като ножичка;

- или пък да скачате като леко увеличавате и намалявате разстоянието между двата си крака.

Скачането с въже въздейства добре както върху вътрешния тонус на вашето тяло, така и върху външния вид. Неслучаен е и фактът, че скачането с въже е сред тренировките, изразходващи най-много калории за час – 800-900 калории. Това обаче не бива да ви настройва да се възползвате максимално от неговия потенциал. Започнете постепенно и редовно да се занимавате и резултатите ще дойдат закономерно.

Втората част от тренировката оставете за гиричките.
Повдигнете от легнало положение две леки гирички нагоре в 3 серии по 15 пъти.

Ако не сте изморени и имате още време, поскачайте на въже 5 минути. Правете тренировката редовно и ще усетите резултата.
Успех!

***
Фитнес за жени
Фитнес зали привличат все повече жени
Водна гимнастика за бременни жени

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 11 години )
Мария, благодарим за коментара! Взимаме забележката Ви под внимание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Здравейте Скъпа редекция,В долния текст има допусната правописна грешка, което не би следвало да се случва. Моля, да ме извините за поправката, но определено не ми стана приятно. И тъй като винаги Ви следя с интерес, реших да Ви пиша..."Скачане с изпънати ръце: Този начин на скачане едновременно стимулира мускулите на ръцете и ръменете."С пожелание за успешен ден,М.Иванова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар