Козметика и грим

Стрели в очите – модерният грим

С цветна очна линия и прецизна техника да нарисуваме стрели в очите

08.11.2012г. / 13 13ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Безусловната модна тенденция при грима на очите тази есен са цветните стрели. Техниката е подобна на поставянето на очна линия, но да излиза извън клепача. Може да се прилага в различни ярки цветове, дебелина и форми. Подходящ е както за вечерен, така и за дневен грим.

Свързани статии

За да придадете прецизност на грима на очите, преди да нанесете цветната линия на стрелата, нанесете бели матови сенки като основа. Изчакайте да изсъхнат, след което нанесете цветната стрелка.

Същата техника се използва и когато искате да подчертаете цвета на ярките сенки. Преди да ги нанесете, покрийте клепачите с бели матови сенки – така цветовете стават още по-наситени и открояващи се.

Как да изберете цветът на стрелите

В зависимост от цветовата гама на грима и на очите. На сините и сиви очи отиват „рижи“ оттенъци – кафяво, оранжево, бронзово, сливово и сребристо. Кафявите очи се съчетават добре с виолетови, зелени и тъмносини стрели. На зелените очи подхождат виолетови и оранжеви стрели.

Стрелите коригират формата на очите

За да подчертаете бадемовите очи, нарисувайте класическа тънка стрела в продължение на линията на растежа на миглите. За вечерен грим приложете техниката „опушени очи“ и направете линията малко по-дълга.

За малки очи има един трик – с бяла или светло-бежова основа начертайте стрела по цялата дължина на долния клепач. Този начин се нарича „визуално откриване на очите“. Горният клепач е подчертан от средата на окото, като внимавате стрелата да не е много широка.

За кръгли очи – нанесете стрелата на горния и долния клепач, като започнете от средата на клепача. Стрелата трябва да се удебелява към края на ъгъла на окото и върхът й да сочи нагоре.

Дамите с източен тип очи трябва да рисуват стрелите, като започват от средата на горния клепач.

Ако имате близко разположени очи – акцентирайте само на външния ъгъл на окото, като нарисувате стрелата само в ъгъла на горния клепач и леко насочите края й нагоре. Използвайте спирала за обемни мигли.

Ако имате широко разположени очи – акцентирайте с помощта на сенки във вътрешния ъгъл на окото, а стрелата трябва да бъде тънка и не бива да стига до края на клепача.

Коментирай