Козметика и грим

Коледни тенденции в грима

Вашият грим – полярно сияние и ярка мистериозност

05.12.2012г. / 12 21ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Предстоят празници, партита, официални вечери, събирания с приятели и още много поводи да облечете елегантна дреха и да сложите модерен грим. Какви цветове и нюанси да изберем за истински празничен коледен грим – прочетете по-нататък:

Свързани статии

Лилавите и сините сенки, съчетани със златни и сребърни мотиви или нюанси, ще поставят елегантна и магнетична рамка на погледа ви. Бягайки от традиционните цветове в облеклото и грима по Коледа, можете да наблегнете на по-строгата страна от визията си и да внесете съблазнителни нотки в стила си.

Сенки, вдъхновени от полярните сияния

Тези студени и все пак сияйни цветове притежават минималистичен екот, който ще прикове всички погледи към вас. Опушеният ефект ще ви придаде още по-голяма мистериозност. Използвайте черна спирала, за да им придадете масивност и започвайки от очната линия, нанесете тъмносини или лилави сенки, които да избледняват с приближаването си до края на очната ябълка. Бляскав или тъмен молив за очи – изборът е изцяло ваш, но не забравяйте да подчертаете деликатно със сребристо или златисто вътрешното ъгълче на очите си. Така лунният поглед ще бъде завършен.

Мистериозни устни

Червилата с интензивен и мистериозен червен цвят ще допринесат за вашата енигматична визия по Коледа. Очертайте устните с точния молив и допълнете излъчването им с бляскаво или матирано червило. Червеното внушава особена женственост и като такова никога не е извън модата.

Тайната на грима е да се подчертаят или прикрият конкретни предимства или недостатъци по лицето ни. Ако смятате, че има какво още да кажете чрез устните си, не се стеснявайте да заложите и на по-бляскави червила.

Не забравяйте да заложите на адекватния стил на обличане и гримиране в зависимост от повода и компанията. Не пропускайте да координирате и самите грим и облекло. При всички случаи, магията на празниците няма да ви се обиди, а напротив – ще допринесе за още по-голямата ви усмивка. А тя ще е най-хубавият ви грим!

Коментирай