Козметика и грим

Съвършени това лято: Фон дьо тен

Как да го нанесем безупречно?

16.07.2015г. / 16 27ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Съвършеният грим, както и всичко останало, не е възможен без безупречна основа. Когато става въпрос за козметика, безспорно това е фон дьо тенът.

Този продукт, който умело заличава всякакви несъвършенства по кожата и прави лицето ни да изглежда точно както на тези супермодели от рекламите.

Освен това, някак си всеки продукт след това стои по-добре. Крайният резултат винаги е добър, но сложната част е всъщност в поставянето на фон дьо тена.

Ако не искате да станете на ленти, петна или всякакви други форми, последвайте нашите съвети за красива основа, върху която да творите с грим.

Ето главните стъпки:

Свързани статии

1. Основа

Дори и основата за грима, фон дьо тенът, има нужда от своята основа. Специалните продукти за грим изравняват и подготвят кожата, като превръщат равномерното нанасяне след това напълно възможно. Друго основно предимство на основата за грим е и дълготрайността, която ще има гримът ви след нея. Желателно е да сте почистили предварително кожата на лицето с подходящ продукт, съобразен с индивидуалния тип.

2. Изчакайте

След като сте нанесли хидратиращия крем, слънцезащитния продукт или основата за грим, оставете няколко минути кожата да попие. В противен случай може да се получи неприятен ефект на „белене“ на предишния слой.

3. Точки

Поставете точки фон дьо тен върху скулите, челото, брадичката и върха на носа. Това са отправните зони, от които трябва да разнасяте към периферията. Целта е да се изравнят тоновете в цветовете на кожата и козметичния продукт, който използвате. Смесете точките заедно и проверете да няма линии в близост до границите с косата или челюстта.

4. Нанасяне

Винаги използвайте четки за грим, с които да нанесете фон дьо тена. Никога не правете това с пръсти, защото именно от тази грешка идват и неравномерното концентриране на продукт в дадена зона и оформяне на петна.

5. Завършек

Завършете фон дьо тена с пудра. Тя ще изравни допълнително там, където вие не сте успели и ще добави едно фиксиране, което осигурява дълготрайността на вашия грим.

Коментирай