Цветя

Да подготвим цветята за коледната веселба

Празнична украса за цветната градина у дома

04.12.2012г. / 14 35ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Вече всички сме убедени, че коледната украса не е само украсяване на елхата. С елхови играчки можем да украсим цялата къща, включително и цветната ни градина.

Някои имат само по едно две саксийни растения, подарени им за рождения ден, други се сдобиват с все повече и повече зеленина. И накрая, ако не започнат да подаряват, ще се чувстват като мечка коала в храсталак от зеленина. Между другото много е приятно. Сега разбирам защо тези животинки са така лениво спокойни! От зеленото е!

Та мисълта ми беше, че можем да украсим празнично цялата ни стайна градина: палми, бенджамини, драцени... всичко подлежи на украса.

Свързани статии

Въпросът е с какво?

Гирлянди – бляскави и ръчно правени. Коледни топки, шишарки, орехчета, панделки и всякакви джунджурийки, които могат да висят. Трябва да внимаваме да не стане прекалено разностилно и да не натоварим прекалено много клончетата и те да се счупят.

Саксиите можем да украсим с бели камъчета и малки сувенирчета. Тук е мястото и за ръчно правените – набодени на дървени шишове елхички, снежни човечета и прочее коледни творения. Ръчно правените неща от детската градина или училище трябва да заемат почетно място в украсата.

Важното е да аранжираме, така че на нас да ни е приятно, а и цветята се радвали да ги обгрижваме с внимание и украса. Ако това е наистина вярно, задачата на притежателките на много цветя ще стане много трудна. Ако имате 20 различни растения и трябва всяко да украсите, за да не се сърди и да не страда, кога ще ви остане време да украсявате елхата? Следователно трябва да започнете с празничната украса отрано!

Коментирай