Козметика и грим

Подмладяваща маска за лице с алое

14.06.2011г. / 16 05ч.
Надежда Маринова
Подмладяваща маска за лице с алое

Медицински доказано е, че алоето действа много благотворно върху кожата, като я освежава и видимо подмладява. Затова екстракт от алое влиза в състава на сапуни, шампоани, балсами, кремове за лице и тяло, паста за зъби и т. н. Най-ефикасни са тези продукти, които съдържат по-голям процент от активното вещество, в случая – алое.

В домашни условия също можем да си направим лесна маска за лице с алое. От нея сухата кожа ще се овлажни, раздразнената ще се успокои, мазната ще се изсуши. Може да използвате готов гел/сок от аптеката или да си направите маска/компрес от домашното алое в саксия.

\n

Преди да отрежете лист от алоето, не бива да го поливате няколко дни. Трябва да използвате долните, месести листа с дължина не по-малко от 15 см. Отрязаните листа сложете на тъмно и прохладно място за две седмици. След това ги смелете в месомелачка. Съхранявайте сместа в непрозрачно бурканче в хладилник. Три дни в седмицата слагайте върху лицето си марля, напоена със сок от алое.

\n

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Dniela ( преди 11 години )
nad tova s ezamislih i az 4e sled 2 sedmici nqma da ostane sok ot aloeta.I kolko vreme stoite s marlqta na liceto (think)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Elka ( преди 11 години )
След две седмици съхранение "на тъмно и прохладно място" в сока няма да има почти нищо, госпожо! Защото само няколко часа след отрязването на алоевия лист започва т.нар. окислителен процес, при който се губят голяма част от полезните съставки.Затова сокът/гелът бързо трябва да се стабилизира след извличането му. А от изключително значение е и начинът на стабилизация!С какво ли ще освежите кожата си, ако лично Вие си приготвите маска по тази рецепта?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар