Козметика и грим

Тоник за лице – рецепти за приготвяне у дома

02.08.2011г. / 23 21ч.
Аз жената
Тоник за лице – рецепти за приготвяне у дома

Козметиката, която приготвяме сами в къщи има две основни предимства - знаем какво съдържа и е по-евтина. Освен традиционните маски за лице, за коса и различни видове скраб, ви предлагаме и два вида домашен тоник за лице.

Тоник с краставица и мед
Намалява подпухването на лицето и хидратира кожата, подходящ е за смесен тип кожа. За да го приготвите, ви трябват една средно голяма краставица и две чаени лъжички мед. Обелете и нарежете на парчета краставицата, пюрирайте в блендер. Сложете краставичното пюре в тензух за 15 минути и съберете сока. Сипете пречистения сок в бутилка и добавете меда. Как да използвате тоника? Разклатете бутилката преди употреба и напоете тампон с течността. Минете с тампона по лицето, врата и деколтето. Правете го два пъти дневно - сутрин и вечер и оставете кожата открита, за да съхне на въздух (около 3-4 минути). Можете да съхранявате бутилката с тоника една седмица в хладилник.

Тоник със зелен чай
Подходящ е за всички типове кожа, свива порите и също спомага за намаляване на подпухването. Нужни са ви 4 чаени лъжици насипен зелен чай (ако нямате насипен, използвайте съдържанието на 2 чаени торбички зелен чай) и 1 чаша вряла минерална вода. Как се приготвя? Сварете водата и накиснете зеления чай за поне 10 минути, за да стане силен чай. Извадете листенцата и изчакайте отварата да изстине, напълнете малка бутилка с пръскалка и я приберете в хладилника. Пръскайте тоника директно върху чиста, току що измита кожа. След нанасяне потупвайте с върховете на пръстите по цялото лице. След това намажете с овлажняващ крем. За да облекчите акнето върху нормална или мазна кожа, добавете към тоника със зелен чай половин чаена чаша хамамелис и 2 чаени лъжици лимонов сок.
 

Прочетете още:

Коментирай