Козметика и грим

Разликата между крем-пудра и фон дьо тен

03.01.2012г. / 22 16ч.
Ивет Лолова
Разликата между крем-пудра и фон дьо тен

Каква е разликата между крем-пудра и фон дьо тен? И двата козметични продукта служат за матиране на кожата на лицето, но има значение какво ще изберете за вашата кожа. Стои по-естествено от фон дьо тена.

Крем пудрата е двукомпонентен продукт, който съдържа крем за хидратация за кожата и пудра под формата на микрочастици, която помага на кожата да не лъщи, след поставянето на крема, като обира излишната мазнина. Използва се при нормална, мазна и проблемна кожа.

Фон дьо тенът е макиаж, който е със специално покривно действие в различни цветове.  Използва се  за изравняването на тена, напоследък масово, но най-вече от професионалните гримьори. Той не обира излишната мазнина. Има различни видове фон дьо тен - по-лек, по-мазен и в много нюанси. Подходящ е за суха и нормална кожа.

И дватата продукта предпазват кожата от вредното влияние на околната среда - замърсяване и UV защита. Изравняват тена на лицето и шията,

За препоръчване е при чувствителна, мазна или проблемна кожа да се използва медицинските фон дьо тен и крем-пудри, които се продават в апктеката. Те са адаптирани, специално тествани и не запушват порите.

Внимателно избирайте цвета - ако е твърде тъмен, това ще състари лицето ви. И докато само преди няколко години да си преобразяваш лицето всекидневно с пудра или фон дьо тен се струваше неприемливо, днес козметичните медицински подукти толкова много са се развили, че дерматолозите ги считат за безвредни и нещо повече - задължителни както за предпазване на кожата на лицето, така и за разкрасяване.

Препоръките даде д-р Ана Пейкова от Център за естетична медицина и козметика "Дерма Елит".



Прочетете още:

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати