Козметика и грим

СПА маникюр у дома

07.05.2012г. / 19 13ч.
Надежда Маринова
СПА маникюр у дома


СПА маникюр може да си направите у дома, ако спазите следните съвети:

СПА козметичните грижи не са просто процедури, те са ритуал, който може да продължи до час и половина и повече. През това време дамата трябва да забрави всекидневните задачи, да се отпусне и да се концентрира върху стъпките на маникюра. Защото СПА е философия.

1. Атмосферата е най-важна
Пуснете си тиха, мелодична музика. Запалете ароматна свещ. Сложете на масата пред вас красива вещ – например букет цветя или друга декорация.

2. Скраб за ръце
При СПА маникюра се отделя много по-голямо внимание върху грижа за кожата на ръцете – нещо, което в някои козметични салони изобщо забравят или претупват.

С нежни масажиращи движения нанесете скраб върху ръцете, като обърнете специално внимание на областта около ноктите и възглавничките на пръстите, където има мъртва кожа. Използвайте и мека четка – ако нямате подходяща под ръка, купете си мека четка за зъби.

3. Топла вана за ръце
В купа с топъл силен чай от мента и морска сол потопете ръцете си за 15 минути, като периодично разбърквате водата с пръсти. Отново изтъркайте зоните с мъртва кожа с четката, в случай, че сте пропуснали нещо. Друг вариант е да си направите топла маслена вана – в топла вода сложете по-голямо количество ароматно масло, бадемово, сусамово или олио от пшеничен зародиш – в този случай двете ръце трябва често да се мият една друга, а не просто да се накиснат.

4. Масаж
Това е най-дългата част от СПА маникюра. Тя може да продължи до 15-20 минути. Ще ви трябва хидратиращ крем за ръце и ароматно масло. Особено внимание обърнете на ноктите – втривайте нежно маслото в тях, за да ги „нахраните“. Масажът ще успокои уморените ви ръце и ще вкара питателните съставки дълбоко в кожата.

5. Маска за ръцете
Нанесете върху ръцете си подхранваща или хидратираща маска. Обикновено кожата на ръцете на жените, които прекарват повечко време в кухнята са сухи и изтощени. Може да използвате и продукти от кухнята – смачкан банан и 1/2 ч. л. зехтин. Този етап ще отнеме още 15-20 минути.

6. Същински маникюр
Тук стъпките са ясни – обработване на нокътната плочка с избутване на кожичките. Изпиляване на ноктите в желаната форма. Полиране и лакиране.

Ръцете са част от козметичния ни паспорт пред другите, затова заслужават да им отделим веднъж седмично подобна СПА домашна грижа.

Снимка: Надежда Маринова

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота