Козметика и грим

Красив грим за кръгло лице

18.09.2012г. / 10 09ч.
Надежда Маринова
Красив грим за кръгло лице

Въпреки че за идеална форма на лицето се счита овалът, кръглото също е красиво. Важно е да овладеем детайлите за правилен грим, така че визуално да го издължим.

1. Използвайте тъмна пудра за страничните части на лицето, а на носа и брадичката – по-светла. Ако сте блондинка, няма да ви отива тъмна пудра или тонален крем.

2. Руж – в триъгълник по посока от устните към веждите.

3. Избягвайте резките преходи на цветове и оттенъци. Нека гримът бъде естествен и с мярка, като преди това уточните вашия цветотип и съобразите с него цветовата гама на грима.

4. Червило – гримьорите съветват при подчертано кръгло лице да не се използва червило, а само гланц за устни. Ако все пак не можете да се разделите с любимото си червило, не очертавайте устните с молив, защото това още повече подчертава кръглата форма на лицето.

5. Подходяща линия на веждите – избягвайте закръглените вежди, оформете ги в права, леко заоблена в края черта. Пробвайте леко да скъсите дължината им – да започват от вътрешния ъгъл на окото и да свършват точно до външния му ъгъл.

Освен на грима и формата на веждите, отделете внимание на правилния избор на прическа. Дължината на косата трябва да бъде под брадичката. Избягвайте пищен обем в горната част, дебел бретон и къси подстрижки.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай