Козметика

Задължителните стъпки за сватбения грим

Какво да не пропуснем в козметиката за големия ден

30.09.2014г. / 16 30ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сватбата безспорно е сред най-важните събития в живота на една жена. Освен, че обозначава началото на един нов живот, сватбеният ден е точно този незабравим момент, в който дамите искат на всяка цена да бъдат най-красивите.

Почти винаги перфектният външен вид за събитието, което ще остави спомен за цял живот, е най-важната цел за бъдещата булка. Как да създадем тази визия с грим, който освен, че трябва да издържи през целия ден, трябва да ни кара да изглеждаме красиви едновременно на живо и на снимки?

Ето няколко стъпки, които задължително да имате предвид.

Проучване

Повечето бъдещи булки имат конкретна визия, която искат да постигнат за своята сватба. Независимо от това обаче изключително важно е да се направи допълнително проучване около това, до колко е възможно постигането на дадена визия и дали тя отговаря стилово на роклята, прическата, формата на лицето и типа кожа. Най-добрият вариант е, ако имате възможност, да изпробвате преди самия ден пълната комбинация рокля-прическа-грим и да прецените на място. По този начин ще си осигурите време за реакция, в случай, че не се харесате.

Подпухнали очи

Ако треската преди сватбата се отрази особено силно при вас и имате проблеми със заспиването в нощта преди големия ден, много възможно е това да се отрази на лицето ви. Подпухналите очи са най-често срещаното явление, с което дамите трябва да се справят буквално до няколко часа. За да ускорите процеса, поставете две метални лъжици във фризера за между 2 и 5 минути, след което директно използвайте върху очите. Студеното, в пряк контакт с вашата кожа, ще намали подуването и ще ви спести едно притеснение.

Водоустойчива спирала

Тъй като сватбата е изключително емоционален ден, препоръчваме да имате предвид водоустойчива спирала. В случай, че се разплачете в някакъв момент, ще бъде добре да не съсипете цялостната си визия с дълги черни вадички от очите. С този тип козметичен продукт ще бъдете сигурни, че дори и в прочувствените моменти ще изглеждате перфектно.

Пъпка

Може да ви звучи като сценарий от някой филм, но появата на пъпка на лицето в деня на сватбата далеч не е невъзможно явление. Ако ви се наложи да се справяте с подобна ситуация, в никакъв случай не стискайте и чоплете – „врагът“ може да се завърне до края на деня и да причини неприятно зачервяване. Вместо това, поставете кубче лед за 30 секунди, след което нанесете тънък слой паста за зъби, която да изсуши мястото. За да прикриете всички следи, използвайте съответния цвят коректор.

Основа

Независимо дали използвате основа за грим в ежедневието си, важността на събитието налага задължителното поставяне на продукт от този тип. По този начин ще си осигурите гладка и мека кожа, като освен това, фон дьо тенът ви ще е значително по-дълготраен от обикновено.

Фон дьо тенът

Бъдете сигурни, че се спирате на точния цвят. Особено важна е тази стъпка, защото през целия сватбен ден ще бъдете излагани на естествена светлина или под прожектори и светкавици на апарати, които освен, че осветяват, разкриват разликата в цветовете. Поставете малко количество и върху врата, за да не се получи контрастно разминаване.

Руж

Поставянето на руж ще ви помогне да избегнете изморен и блед вид на вашите снимки. Важна част е сливането на ружа и неговото плътно преливане по скулите, за да не се получи контрастна линия на лицето.

Миглите

В грима очите са една от най-важните части, на които задължително да се акцентира. Красивите мигли не само отварят визуално очите, но и внасят една несравнима нотка на женственост и изкусителност. Извийте миглите и след това поставете два слоя спирала, като изчакате няколко минути между нанасянето. Ако искате да заложите на сигурното – подберете красиви изкуствени мигли.

Сенките

Освен миглите, клепачите също изискват специално внимание. Поставете бели сенки с блясък върху всеки клепач, за да се откроява окото повече на снимките. След това можете да сложите какъвто цвят искате, но ви съветваме да се придържате към кафявото, за да имате по-естествен вид.

Комплект с гримове

Със същата грижа, с която се отнасяте към създаването на перфектния грим, трябва да подходите и при неговото поддържане. Най-добре е да селектирате правилните червило, руж, малко огледало, безцветен лак за нокти, безопасна игла и клечка за зъби. Никога не знаете с какво ще трябва да се справяте, затова нека имаме решение за всеки възможен проблем.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимна ( преди 9 години )
Аз се ожених без нито една капка грим, дори спирала нямах. Булчинска рокля, воал, обици с изкуствени бели перли и перлен бял лак на ръцете. А, да, бях си навила косата (къса) на едри ролки и я бях напръскала малко с лак. Нищо друго. В началото на октомври тази година ще празнуваме 26 (двадесет и шест години брак). Правете си изводите сами.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време