Нежна като цвете

3 подхранващи маски за кожа през зимата

Как да предпазим кожата от вредните влияния на студения въздух?

11.02.2015г. / 13 17ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Няма нищо по-хубаво от домашната маска за лице, в която знаете какво точно се съдържа. Прилагането на маска за лице е един от най-древните начини за разкрасяване на кожата и предпазването й от вредните влияния на околната среда и времето.

Купешките маски за лице имат своите ефекти, но и вредни действия заради множеството химикали, съдържащи се в тях.

Затова, за да се предпазите от лошото влияние на зимните условия, направете си страхотни подхранващи маски за лице у дома!

Маска с авокадо

Маската с авокадо е идеална за суха кожа, която става още по-раздразнена през зимата, най-вече заради минусовите температури и вятъра.

Намачкайте 1 авокадо с вилица, добавете малко зехтин екстра върджин и разбъркайте енергично, докато сместа стане хомогенна. Нанесете върху лицето за около 30-40 минути. Авокадото ще насити кожата ви с витамини, минерали и антиоксиданти. Зехтинът пък ще я омекоти и хидратира.

Свързани статии

Маска с кисело мляко

Киселото мляко е най-добрият начин да върнете блясъка на уморената кожа. Можете да използвате заквасена сметана, а също и кефир. Няма нужда да смесвате киселото мляко с каквото и да било. То само по себе си носи невероятни ползи за кожата.

Нанесете млякото върху лицето, като избягвате зоната около очите. Отпуснете се в легнало положение за около 15-20 минути. След това изплакнете с хладка вода. Тази маска омекотява, подмладява и възстановява естествения баланс на pH на кожата като защитава от вредния зимен въздух.

Маска с яйчен белтък

Яйчният белтък е много подходящ за разширени пори. Разбийте 1-2 белтъка енергично с помощта на бъркалка и нанесете върху лицето. Оставете да подейства за около час или докато изсъхне напълно.

Тази маска ще ви освежи, ще стегне кожата и ще премахне излишния себум. През зимата белтъкът създава естествена бариера между кожата и суровия студен вятър.

Коментирай