Нежна като цвете

Топ 3 маски за изтощена коса

Направете косата отново бляскава и здрава

23.07.2015г. / 17 04ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Косата е най-красивото украшение, което една жена притежава, наред с нежните очи, разбира се!

Но красивият ни аксесоар търпи ужасяващи мъчения, само за да изглеждаме добре. Косата се третира по всевъзможни начини – сешоар, боядисване, изправяне, агресивно разресване, опъване в стегнат кок или конска опашка.

Можем да изброяваме до припадък, а сигурни сме, че и вие имате какво да добавите. Вместо да продължаваме да оплакваме крайно изтощената си коса е време да направим нещо за нея!

Точно така – маската е нещото, за което се сетихте и вие, нали? Ще ви представим трите най-добри маски за изтощена и третирана коса.

Маска с бадемово мляко и кокосово масло

Не е необходимо да си купувате прескъпи козметични продукти, за да заблести косата ви като в рекламите. Единственото, което трябва да направите, е да се сдобиете с бадемово мляко и кокосово масло.

Съставки

  • 4-5 супени лъжици бадемово мляко
  • 3-4 супени лъжици белтък
  • 1-2 супени лъжици кокосово масло

Смесете всички съставки добре в купичка. Разбъркайте и нанесете с помощта на четка. За боядисани и крайно изтощени коси е добре да оставяте маската да действа цяла нощ върху косата.

На сутринта измийте с хладка вода и мек шампоан. Правете тази маска 3 пъти седмично най-малко за 20 дни.

Маска с алое вера и зехтин

Листата на алоето имат способността да съживят и рехидратират косата в голяма дълбочина. Важно е обаче да го използвате редовно. Иначе се губи ефектът.

Алоето е най-доброто лекарство както за косата, така и за кожата. Зехтинът е ясен – той е свръхпродукт както за външната ни красота, така и за вътрешното здраве.

Съставки

  • 4-5 супени лъжички гел от алое вера
  • 3-4 супени лъжички зехтин
  • 2-3 супени лъжички жълтък

Смесете зехтина, алоето и жълтъка добре. Предварително загрейте зехтина в микровълнова фурна за по-малко от минута.

Нанесете върху леко влажна коса. Оставете маската да подейства 4-5 часа преди да измиете. За по-увредена коса прилагайте през цялата нощ. Правете тази маска през ден в продължение на 15 дни.

Свързани статии

Маска с майонеза и авокадо

Тези два продукта съдържат големи количества мазнини. Те помагат за съживяването на изтощените и накъсани краища на косата. Майонезата е чудесен овлажняващ агент, а авокадото е богато на мазнини и антиоксиданти, правещи косата по-малко податлива на накъсване.

Съставки

  • 2 супени лъжици майонеза
  • Пюре от ½ авокадо

Смесете намачканото авокадо с майонезата. Бъркайте, докато сместа стане кремава. Приложете маската само върху краищата на косата или от половината на дължината на косъма.

Използвайте широк гребен, за да разнесете консистенцията по дължината на косъма. Изчакайте да подейства около 2 часа. След това изплакнете с хладка вода.

Коментирай