Нежна като цвете

3 грижи за по-бърз растеж на ноктите

Доверете се на лененото масло

06.08.2015г. / 15 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Идеалният маникюр е една от тайните за красота на всяка дама. За да бъде впечатляващ, ноктите трябва да бъдат здрави и плътни. Има много натурални грижи с помощта, на които може да заздравите и ускорите растежа на ноктите си. Вижте някои от тях.

Хвощ

Хвощът е билка, която е била използвана още преди хилядолетия не само за лечение, но и за красота. Тя е богата на калций, силициев диоксид и други важни елементи, допринасящи за здравината и бързия растеж на ноктите.

За да подхраните вашите нокти, направете си отвара от билката и изчакайте да изстине. След това потопете ноктите си за 10 - 15 минути. Правете тази грижа 3 - 4 пъти седмично.

Ленено масло

Лененото масло също е много ефективно за подобряване растежа на ноктите, поради високото си съдържание на омега-3 мастни киселини. Също така съдържа микроелементи като витамини, магнезий, калий, лецитин, цинк и протеини, които са от съществено значение за цялостното здраве на ноктите.

Освен, че ноктите ви ще растат по - бързо те ще се изсушават и цепят много рядко.Купете си ленено масло и вечер преди сън разтривайте от него върху кожичките и ноктите до пълно попиване. 

Свързани статии

Доматен сок

Доматите съдържат високо количество биотин, който е от изключително значение за растежа на ноктите, като същевременно ги прави здрави и лъскави. Също така доматите изобилстват и от важните витамини A и C, които са от съществено значение за здравината на нокти и кожата.

За да си направите домашна грижа за нокти, ще ви трябват пресен доматен сок, към който да добавите 1 - 2 супени лъжици зехтин. В тази смес потопете ноктите си за 10 минути и след това изплакнете с вода. Правете тази грижа три пъти седмично. 

Снимка: istock

Коментирай