Нежна като цвете

Грижи за напукани устни

Направете си нежен пилинг

01.02.2016г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-чувствителните и нежни места в тялото ни, което е изложено на постоянните промени на външната среда са устните. Ниските температури, липсата на витамини, сухият и мразовит вятър, застрашават тяхната красота и мекота. Споделяме няколко експресни домашни грижи, с които да възстановите напуканите устни.

Мед и вазелин

Медът има невероятни анти-бактериални свойства и е едно от най-добрите природни лечебни средства. Вазелинът от своя страна се използва широко за омекотяване, подхранване и защита на кожата от изсушаване. Чрез комбиниране на тези две съставки, ще получите ефективна грижа за напукани устни. Нанесете щедро количество чист мед върху устните.

След 10-15 минути леко забършете излишното количество и нанесете вазелин. Оставете го да действа отново 10-15 минути (след което го избършете с чиста памучна кърпа). Това ще позволи на устните ви да абсорбират меда и по този начин да станат по-меки, а вазелинът ще им осигури допълнителна хидратация и ще намали риска от повторно напукване.

Пилинг за устни

Нежният пилинг върху устните ще ви помогне да премахнете мъртвите кожни клетки. По този начин ще разкриете естествения цвят на устните и ще ги направите меки и еластични. Как да си направите скраб за устни?

В купичка смесете 2 супени лъжици кафява захар с няколко капки зехтин. Добавете и ½ чаена лъжичка мед и разбъркайте добре. След една-две минути захарта ще се омекоти, тогава с леки масажни движения нанесете от пилинга върху устните. Масажирайте 1-2 минути и изплакнете с хладка вода.

Кокосово масло

Кокосовото масло е естествен овлажнител, който може да помогне да възстановите напуканите устни в резултат на студеното и сухо време. Нанасяйте чисто кокосово масло върху устните по няколко пъти на ден до пълното им възстановяване.

Свързани статии

Гел от алое вера

Лечебните свойства на алое вера са добре известни. Освен, че овлажнява кожата и я прави еластична, гелът спомага и за по-бързата й регенерация. Той може да се прилага директно върху устните, като ще намали неприятната болка в случай, че имате дълбоки разранявания. Въпреки че вкусът му не е много приятен, неговото мощно оздравително действие ще направи устните ви отново изкусителни.

Снимки: istock

Коментирай