Нежна като цвете

Няколко съвета за перфектна кожа около очите

Използвайте специална почистваща грижа

16.02.2016г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена иска да изглежда невероятно, а за да стане това, важно е тя да полага специални грижи за кожата около очите. Тази зона е изключително деликатна, но ако спазвате няколко лесни стъпки, ще се радвате на свеж поглед и млада кожа за по-дълго време.

Специални съставки

Зоната около очите се нуждае от специална грижа. Ето защо е добре да нанасяме винаги отделен продукт. Когато избирате грижа за околоочния контур, важно е да дадете предимство на някои съставки.

Потърсете продукти, съдържащи пептиди, никотинова киселина, кофеин, серамиди, овлажняващи агенти и ретинол. Тези вещества помагат в борбата с бръчките, пигментацията и намаляват подпухването на очите. Избягвайте употребата на масла, тъй като те запушват порите.

Бъдете нежни към кожата

Кожата около очите е до 10 пъти по-тънка в сравнение с други области на лицето, така че е важно да се отнасяте към нея внимателно. Когато нанасяте крем или почиствате грима си, не търкайте и не дърпайте кожата.

Използвайте специална почистваща грижа

Тъй като зоната около очите е особено деликатна, важно е не само да използвате подходящи кремове за нея, но и да почиствате остатъците от грим отново с козметика специално за околоочния контур.

Използвайте слънцезащитна козметика

За да намалите риска от преждевременно стареене на кожата около очите, посъветвайте се със специалист какъв крем със защитен фактор да нанасяте в тези области. Той ще направи кожата ви гладка и мека, но и ще намали риска от появата на пигментни петна.

Свързани статии

Масаж

Масажът на лицето е една от тайните на красивата кожа. Веднъж месечно се поглезете, като посетите козметик, който най-добре ще се погрижи за лицето ви и за деликатните области около очите.

Маски за околоочен контур

Маските, които купувате или приготвяте у дома обикновено не са предназначени за деликатната кожа около очите. Ето защо е добре да купувате специални или да си приготвите сами такива. Повече за тях може да видите тук.

Снимки: istock

Коментирай