Нежна като цвете

Домашни маски, с които да се отървем от тъмните кръгове

Правят кожата гладка, мека и изравняват тена ѝ

07.04.2016г. / 14 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Тъмните кръгове са честа причина за безпокойство при жените. Те не само ни правят да изглеждаме уморени и изтощени, но понякога и доста по-възрастни, отколкото всъщност сме. Тези природни маски, върху които ще акцентираме днес, ще помогнат за успокояване и омекотяване на деликатната кожа под очите.

Маска с домат и лимон

Благодарение на чудесния избелващ ефект, доматът помага за възстановяването на тена на кожата около очите. Лимонът от друга страна притежава овлажняващи свойства, които хидратират кожата, правят я по-гладка и свиват кръвоносните съдове.

Начин на приготвяне: В една купа изцедете сока на един лимон и сока на един домат. Разбъркайте добре сместа и я нанесете върху кожата под очите. Оставете да действа около час и след това измийте със студена вода. Накрая нанесете овлажняващ крем.

Маска с куркума и сок от ананас

Куркумата съдържа антиоксидант с антибактериални и противовъзпалителни свойства. Дерматолозите я препоръчват както срещу тъмни кръгове под очите, така и срещу акне и петна. Сокът от ананас тонизира и успокоява кожата под очите.

Начин на приготвяне: Поставете 2 супени лъжици куркума на прах в купа и добавете 3 супени лъжици сок от пресен ананас. Сместа се разбърква, докато стане на паста. Нанесете маската под очите и измийте след половин час. За да има видими резултати, можете да ползвате тази маска всяка сутрин. Не забравяйте да ползвате и подходяща козметика за околоочен контур.

Маска с картоф, зехтин и мед

Картофите съдържат съединения, които могат да помогнат за облекчаване на тъмните кръгове, защото действат като естествен ексфолиант. Зехтинът ще помогне за стягането на кожата около очите, а медът помага за подхранване и овлажняване на засегнатата област.

Начин на приготвяне: Обелете 1 картоф и го настържете на ситно. Към него прибавете 1 супена лъжица мед и една супена лъжица зехтин. Разбъркайте добре и нанесете сместа под долните клепачи. Оставете за половин час и измийте с хладка вода. За да облекчите тъмните кръгове, нанесете маската преди лягане, така ще има по-голям ефект върху кожата.

Маска със сок от краставица и лимон

В краставицата се съдържат водород, сяра и силиций, които успокояват и хидратират кожата. Благодарение на тези полезни съставки, тя е често използвана съставка в козметиките за лице и тяло. Ето една лесна маска за отстраняване на тъмните кръгове под очите.

Начин на приготвяне: Настържете една краставица и изцедете сока ѝ. Оставете го да се охлади за 1 час в хладилник. След това прибавете сока на половин лимон. Потопете два памучни тампона в течността и поставете за 15 минути под очите. Измийте със студена вода.

Свързани статии

Маска с листа от мента и мед

Ментата има противоалергични свойства, които успокояват и освежават кожата. Поради съдържанието на антиоксиданти в нея, тя е подходяща за тъмни кръгове под очите.

Начин на приготвяне: Надробете една шепа от ментовите листа или ги смелете фино в блендер и прибавете към тях една супена лъжица мед. Получената смес нанесете под долните клепачи и оставете за 15 минути. След това измийте със студена вода. За по-благоприятен и бърз ефект правете тази маска преди лягане.

Не забравяйте да използвате и подходяща козметика, в която има слънцезащитен фактор.

Снимки: istock

Автор: Катрин Тишевишка

Коментирай