Нежна като цвете

Най-добрите плодови масла за красива кожа

За повече блясък и еластичност на кожата

10.05.2016г. / 12 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Много често купуваме козметични продукти, като си мислим, че ще помогнат на кожата ни да изглежда безупречна, но понякога резултатите не удовлетворяват очакванията ни. Ще ви представим няколко вида плодови масла, които поддържат кожата и възстановяват естествената ѝ влажност.

Тези естествени хидратиращи плодови масла са извлечени от някои плодове и имат лечебни свойства – овлажняват, успокояват сърбежи, облекчават възпаление и запазват еластичността на кожата. Освен лечебните си свойства, съхраняват младостта и предпазват от слънчево изгаряне.

Масло от череша

Маслото от череша съдържа антиоксиданти, линолова и олеинова киселина, което го прави чудесен помощник за подмладяване на кожата и запазване на нейната красота. То подобрява еластичността и придава равномерен и здравословен тен на кожата.

Масло от касис

Маслото е богато на мастни киселини, особено на омега-6, омега-3, алфа-линоленова и гама-линоленова киселини. То има противовъзпалителни и лечебни свойства, като предпазва сърдечносъдовата система, намалява артритните и ревматичните болки, подсилва имунната система, предотвратява заболявания на черния дроб, контролира кръвното налягане и регулира нивата на холестерола.

Поради съдържанието на омега-6, мастните киселини намаляват образуването на бръчки и поддържат кожата красива и изпъната. Освен това, маслото лекува кожни раздразнения и акне.

Снимка: istock

Масло от гроздови семки

Маслото от гроздови семки съдържа липиди, фенол, мастни киселини, които помагат за укрепване и подхранване на кожата. Редовното му ползване лекува различни видове кожни проблеми, които включват акне и пъпки.

Маслото има стягащи свойства, намалява тъмните кръгове под очите и забавя процеса на стареене на кожата. То има овлажняващ ефект и е полезно за хората с по-чувствителна кожа, тъй като не предизвиква алергични реакции.

Масло от праскова

Маслото от праскова се извлича от ядката на плода, която има високо съдържание на полинаситени мастни киселини. Те действат овлажняващо и са добър помощник в грижата за кожата, като запазват нейната еластичност.

Особено полезно е за чувствителна и суха кожа, склонна към възпаления и алергични реакции. Маслото има стягащо действие, премахва сухотата и лющенето, спира дразненето и възпалението, подхранва и овлажнява кожата, като я прави по-мека. Подходящо е за всеки тип кожа.

Масло от кайсия

Маслото от кайсия е екстракт, получен от ядките на плода и се счита за подходящ овлажнител. Подходящ е за суха и раздразнена кожа. Съдържа голямо количество витамин F, който действа омекотяващо и тонизиращо.

Маслото помага при застаряваща кожа, попива в дълбочина и придава кадифена гладкост и мекота. Освен това предотвратява косопада, накъсването, цъфтежа и подобрява вида на косата. Благотворно влияние оказва и на ноктите.

Коментирай