Нежна като цвете

Най-добрите плодови масла за красива кожа

За повече блясък и еластичност на кожата

10.05.2016г. / 12 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Масло от червена боровинка

Маслото от червена боровинка е един от най-новите продукти за грижа за кожата. То съдържа антиоксиданти, които се считат за помощник в борбата със стареенето. Маслото от семената на плода съдържа големи количества омега-6 и омега-3 мастни киселини, комбинирани с омега-9 (олиенова киселина).

Тази комбинация улеснява усвояването на мастните киселини от кожата, като я подхранва, задържа водата и има хидратиращ ефект. Маслото овлажнява кожата, предпазва я от стареене, слънцезащитно е и противовъзпалително.

Масло от нар

Маслото от тропическия плод е с високо съдържание на антиоксиданти и има анти стареещ ефект. Подпомага производството на колаген, намалява бръчките, стяга кожата, овлажнява я и подобрява нейната еластичност. Маслото от нар е богат източник на витамин C и B5, желязо, калий, мастни киселини, полифеноли и фитоестрогени.

Забавя процеса на стареене, хидратира в дълбочина, регулира производството на себум, предотвратява появата на акне, подсилва плътността на кожата и я освежава. Намалява риска от меланом, действа като слънцезащитно средство и облекчава изгарянията. Маслото няма никакви странични ефекти и може да се използва от всички.

Масло от авокадо

Маслото се извлича от тропическия плод и е един от най-добрите еликсири за кожата и борбата с косопада, тъй като стимулира растежа на косъма. Има успокояващ ефект, омекотява, премахва мъртвите клетки, изглажда фините линии и бръчките.

Освен това съживява увредената и суха коса, като укрепва и подхранва кутикула на косъма и скалпа в дълбочина. Маслото от авокадо е отличен източник на красота, здраве и е изключително изгоден и икономичен продукт.

Кокосово масло

Кокосовото масло е подходящо за всеки тип кожа, защото попива напълно и не запушва порите. Използва се обикновено за овлажнител, като решава проблемите със сухата кожа. Подгответе микс като смесите еднакви пропорции масло от авокадо, масло от жожоба и кокосово масло. Това ще предпази вашата кожа от слънцето.

Освен това, кокосовото масло помага за сухата кожа на краката и има лечебно свойство. Кокосовото масло се използва и при масажи, като има леко охлаждащ ефект, облекчава болките в ставите и отпуска мускулите и нервите. Маслото може да помогне и за изтощена коса, както и за премахване на пърхота.

Свързани статии

Масло от маракуя

Маслото от маракуя е богато на витамини A и C и подобрява кръвообращението в кожата, като я засища с витамини. Има хидратиращ ефект, помага за еластичността и забавя процеса на стареене. Ако се използва редовно, може да предотврати кожни раздразнения и сърбежи. Освен това помага и за лечение на акне.

Снимка: istock

Автор: Ангелина Ангелова

 

Коментирай