Нежна като цвете

Подмладяващи маски за лице и шия

Изравняват тена и правят кожата мека и гладка

06.06.2016г. / 15 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Маска от папая и кисело мляко

Папая е богат на ензими плод, който помага за премахването на мъртвите кожни клетки. Киселото мляко има протеини, полезни за кожата. То се прилага предимно за затваряне на порите. За допълнително освежаване можете да добавите и няколко капки лимонов сок.

За да подготвите тази маска против стареене ви трябват 2 с. л. пюре от папая, 2 с. л. кисело мляко, ½ ч. л. лимонов сок. Смесете всички съставки и нанесете плътен слой върху лицето и шията. Изплакнете с чиста вода след 20-25 минути.

Маска от боровинки и гроздови семена

Боровинките са богати на витамин С и съдържат антоцианини, които спомагат за синтеза на колаген в кожата. Маслото от гроздови семки има силно подхранващо свойство. То е богато на естествени мастни киселини, които го правят идеален продукт срещу стареенето на кожата.

Необходими са ви следните продукти: ½ чаша пресни боровинки и 1 с. л. масло от гроздово семе. Смесете съставките в блендер, за да се получи гладко пюре. Нанесете го върху почистена кожа и изплакнете след 15-20 минути.

Маска с банан, мед и сметана

Бананите съдържат много протеини, защото са богати на витамин Е и А, което ги прави подходящ продукт против стареенето. За маската са ви нужни само 1 банан, 1 с. л. мед и 1 с. л. сметана. Смесете всички съставки и нанесете на лицето. Оставете за 30 минути и измийте. Можете да ползвате тази маска по-често, за да придадете на кожата си повече мекота и свежест.

Снимка: istock

Авокадо и зехтин

Авокадото е един от най-добре познатите плодове от гледна точка за грижа за кожата. То има много мазнини и разтворими витамини, които забавят стареенето, скриват бръчките и стягат кожата. Витамин Е в зехтина е силен антиоксидант, който помага за премахването на кафявите петна по кожата.

Ето как да направите тази маска. Нужни са ви само 2 с. л. паста от авокадо и 1 с. л. зехтин. Смесете ги добре и нанесете на желаното място, оставете да подейства за не повече от 20 минути и изплакнете с хладка вода.

Маска от мед и овесена каша

Медът съдържа антиоксиданти и има антибактериални свойства, които хидратират кожата ви. Овесената каша действа като нежен ексфолиант, правейки кожата по-гладка и по-млада. За да направите тази маска се нуждаете от 1 с. л. мед и 1 с. л. овесена каша. Разбъркайте добре съставките и нанесете маската на влажна кожа и оставете за 15-20 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Маска от глицерин, розова вода и лимон

Тази маска помага за стягането на кожата, като я поддържа здрава, мека и подмладена, благодарение на агентите против стареене. Нужни са ви само 1 с. л. глицерин, 1 с. л. лимонов сок и 1 с. л. розова вода. Нанесете сместа на лицето и шията с помощта на четка и измийте след 30 минути. Тази маска наистина ще освежи кожата ви и ще ѝ придаде естествена мекота.

Маска с алое вера

Алое вера съдържа витамини А, С, Е и В, както и фолиева киселина. В растението се съдържат още цинк, магнезий, мед, хром, калий, калций и други полезни за здравето вещества. Именно поради тази причина маската с алое е подходяща за пигментацията на кожата.

За да засилите анти-стареещия ефект можете да добавите и лимон. Необходимо ви е само 1/2 с. л. сок от лимон и 1 с. л. гел от алое. Смесете и нанесете върху лицето. Ще се почувствате освежени.

Маска с кокосово мляко

Нанесете суровото кокосово мляко по цялото лице и шия. Оставете за 20-30 минути и след това измийте с хладка вода.

Маска от краставици и белтък

Тази маска за лице ще доведе до отлични резултати в намаляването на признаците на стареене.

След прилагането ѝ ще се почувствате освежени. Необходими са ви 1 краставица, 1 белтък, 1 с. л. ябълкова каша и 1 с. л. лимонов сок.

Свързани статии

Маска от глина

Глината или хумата е чудесна и много ефективна в борбата с бръчките, както и за по-мазните кожи. В купичка комбинирайте 1 с. л. бяла глина, 1 с. л. мед, 1 с. л. листа от мента (нарязани или пасирани) и 1 с. л. розова вода. Всички съставки се смесват до получаването на гладка смес. Маската се нанася на почистена кожа за 15 минути, след което се изплаква с вода.

Автор: Катрин Тишевишка

Коментирай
Свободно време