Нежна като цвете

3 тайни за сияйна кожа през лятото като след плаж

Акценти в грима, които карат лицето да изглежда сякаш има естествен слънчев загар

04.07.2018г. / 06 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да подчертава естествената красота, летният грим не трябва да бъде прекалено тежък. Добре е той да включва някои златисти оттенъци, които да подчертават естествения загар. 

Фон дьо тенът и четката за грим няма да се справят сами с тази задача. Трябва да им помогнете с някои лесни трикове за летен бляскав грим. 

Мързеливи трикове за красив грим, маникюр и коса

За здрава, блестяща кожа, изглеждаща сякаш току-що сте се върнали от плаж, са необходими някои стъпки при нанасянето на грима. 

1. Нанесете малко бронзант преди основата.

Хубаво е преди фон дьо тена да нанасяте основа, върху която той да се разположи и да остане там през целия ден. Преди основата обаче, нанесете щрихи с бронзант по контурите на лицето – в долния ръб на брадичката, по ъгълчетата на долната челюст, по външния ръб на скулите. 

Нанесете малко количество бронзант, за предпочитане с по-лека прахообразна формула. Използвайте четка за пудра. 

6 съвета за по-млада и здрава кожа

2. Нанесете пудра със златист оттенък по носа, брадичката, скулите.

Можете да нанесете лека бронзова пудра по тези ключови места, които слънцето гали най-активно, ако сте били на плаж. За да получите този ефект на естествен загар, наблегнете на посочените опорни точки. 

3. Нанесете руж на скулите.

Изберете ябълков, прасковен или розов оттенък за вашите скули. Тези цветове придават усещане за естествен слънчев загар на лицето. Ще изглеждате сякаш наистина сте били на плаж. 

Коментирай