Нежна като цвете

Защо трябва да ползваме масло за лице заедно с крема?

През зимата кожата на лицето се нуждае от допълнителна грижа

22.01.2019г. / 11 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма жена, която не би желала кожата ѝ да изглежда перфектно през зимата. В този суров сезон обаче поддържането на гладка, еластична и подхранена кожа е трудно, най-вече когато излезем навън и се сблъскаме с минусовите температури и ледения вятър.

Вместо да преминавате към по-тежки и дълбоки овлажнители през зимата, опитайте да добавите масло за лице по ваш избор към рутината ви.

5 от най-добрите масла за акнеична кожа

Маслата са прекрасен начин да сложите преграда между кожата и агресивните атмосферни условия, като същевременно подхранвате и хидратирате кожата в по-дълбоките ѝ слоеве.

Едно и също ли е да ползвате хидратант и масло?

Хидратиращите кремове и лосиони обикновено достигат до по-повърхностните слоеве на кожата, докато маслата за лице могат да попият много по-надълбоко, което носи повече ползи за увредената от студа през зимата кожа.

Сред най-подходящите за кожата масла са маслото от гроздови семки, роза, жожоба, арган, чаено дърво, нар.

Маслата за лице са полезни, защото съдържат липофилни или мазнолюбиви вещества, които ефикасно попиват в дермата и хидратират наистина в дълбочина.

Можем ли да използваме масла и крем едновременно?

Тук идва въпросът не са ли взаимозаменяеми двата продукта? Защо е необходимо да прилагаме хем масло за лице, хем хидратиращ крем? Няма ли това да дойде в повече за кожата?

Овлажняващите кремове и маслата за лице са полезни сами по себе си и могат да се използват поотделно. Но заедно правят чудеса.

Комбинирането им решава много от проблемите на кожата през зимата. Използването на двата продукта последователно осигурява по-висока концентрация на мастни киселини, действащи против стареене и увреждане на епителните клетки.

Свързани статии

Кое от двете да прилагате първо?

Сухите и по-увредени кожи се нуждаят от повече масла, за да се възстановят от суровите условия през зимата. Ако лицето ви е увредено от влиянието на свободните радикали, тази комбинация също е подходяща за вас.

Етерични масла, подходящи за мазни кожи

Винаги в рутината си започвайте с цялостно почистване на кожата, премахване на тежкия грим, мръсотията и наслагванията. След това приложете последователно всички подбрани продукти, като започнете с най-леката формула и вървите към по-тежката.

Обикновено това означава да започнете с нанасянето на тонер, да продължите с хидратиращ крем и да завършите с масло за лице, което по състав има най-плътни молекули.

Коментирай