Нежна като цвете

Домашна натурална маска с подмладяващ ефект

Намалява бръчките и прави кожата сияеща

29.03.2019г. / 10 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена се страхува от старостта. Първите белези на стареенето идват много преди същинското остаряване. Ако не полагаме необходимите грижи за кожата, бръчките и фините линии ще превземат красотата ни много по-рано, отколкото сме очаквали.

За да подхраните кожата на лицето и за да ѝ помогнете да изглади фините линии и бръчките, за да възвърне младостта и свежестта си, редовно правете маски с натурални и подхранващи продукти. Една такава маска включва в състава си банан, пресен джинджифил, белтъци и зехтин.

Маски за лице директно от кухнята

Ето и точните пропорции:

  • 1/3 обелен банан
  • 1 чаена лъжица прясно изцеден сок от джинджифил
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 белтък
Свързани статии

Начин на приготвяне:

Намачкайте банана, докато стане гладък. Може да го пасирате с пасатор, ако имате. След това към него добавете зехтина и джинджифиловия сок. Разбъркайте. Накрая добавете и белтъка и разбийте в блендер, докато се получи кремообразна смес.

Нанесете тънък пласт от маската върху почистена кожа на лицето и шията. Оставете да изсъхне. След това последователно нанесете още 2-3 слоя, като също изчаквате да изсъхнат. Накрая изчакайте още15 минути маската да подейства.

Японска маска за красива кожа

Измийте лицето със студена вода. За финал нанесете хидратиращ серум или крем с немазна, лека текстура.

Ефектът от маската ще се забележи скоро след започване на прилагането ѝ. Правете маската през няколко дни в продължение на поне месец.

Коментирай